Mobil

Stalo se vám někdy, že jste na něco nebo někoho mysleli a on vám v tu chvíli zavolal? Jakýsi druh telepatie, která ale může fungovat jen v případě, že ten na koho myslíte, zároveň myslí i na vás. Je to příjemné, když se jedná o někoho koho máte rádi, horší je to v případě, když zrovna myslíte na nezaplacený dluh.

Mám totiž pocit, že s mobilními telefony přišel totální průlom do životů většiny z nás. Ono totiž už nejde až tak si jen vyjít do přírody, hospody, ZOO, galerie atd. a vyčistit si hlavu od všech starostí. Jistě můžeme mobil nechat doma, ale to potom třeba zmeškáme, prošvihneme nebo dokonce urazíme, a to si každý rozmyslí.

V této souvislosti mně napadá i jistý druh podnikatelské činnosti. Jistě se vám také už nesčíslněkrát stalo, že mobil párkrát pípnul a v tom nejdůležitějším okamžiku zkolaboval. Věřím, že taková hustá síť nouzových nabíjecích automatů pro různé druhy mobilů na dokončení nebo opravdu nouzová volání,  by se ve městech jistě neztratila. Nápad dávám zdarma ke zvážení, protože bych si také taxi případně policii apod. rád zavolal i zcela vybitým mobilem. A to jsem jen u základní funkce.

S rozvojem a masivním používáním moderních informačních technologií se lidem, podle mého názoru, trochu vytrácí potřeba se fyzicky setkávat a komunikovat z očí do očí. Proto tvořím úvahu v příjemné společnosti baru u Kohouta a napadlo mně, že bych už měl jít asi domů. Zvoní mi mobil...........  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Hromas | pátek 4.4.2008 9:25 | karma článku: 11,81 | přečteno: 1241x
  • Další články autora

Zdeněk Hromas

25 let svobody a demokracie?

14.11.2014 v 15:30 | Karma: 7,96

Zdeněk Hromas

Do stejné řeky?

24.11.2012 v 20:37 | Karma: 14,96

Zdeněk Hromas

ŠTĚSTÍ, LÁSKA, ČOKOLÁDA

2.10.2012 v 18:28 | Karma: 21,61