Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žaluji a pláču - politici vzpamatujte se!

Nikdy bych nevěřila, že mě jednání sněmovny dokáže rozplakat. Sněmovna nedávno lhostejně a arogantně přešla možnost pomoci paní Michalákové zachránit dva české občany ze spárů cizího sociálního systému. A dnes přišla odveta.

Barnevern chce zrušit kontakt matky s dětmi a chce jí zbavit rodičovských práv. 

„Návrh úřadu v Nedre Eiker považuji za naprosto překvapivý a navrhovaná opatření jsou podle mého soudu zcela neadekvátní současnému stavu podmínek v biologické rodině," uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. „Za svůj rezort budu koordinovat kroky směřující proti nedůvodnému prosazení navrhovaných opatření," dodala.Podrobnosti ZDE.

A já říkám - jsou to zase jen slova, slova, slova. Ne náhodou tohle přitvrzení přichází poté, co sněmovna odmítla podpořit unsnesení navrhované paní poslankyní Chalánkovou. Měli jsme šanci ukázat, že české občany ochráníme a cizímu státu je nevydáme. Měli jsme šanci ukázat, že se naše politická moc umí poprat o práva svých občanů. Naši poslanci ale něčeho takového nejsou schopni. Ustrašeně, s čepicí v ruce, klepou potichu na dveře příslušných orgánů v Norsku a diví se, že je tam nikdo nebere vážně. 

Tady najdete hlasování poslanců na podporu tvrdšího vyjednávacího postoje České republiky směrem k Norsku. Ti poslanci, kteří hlasovali proti, odmítli defacto pomoc českým občanům. Dobře si přečtěte jejich jména.

Je mi z takových poslanců do pláče. Kde se v nich bere ta lhostejnost, slabost a ubohost? Když to usnesení před pár dny neprošlo, tekly mi po tváři slzy hořkosti a bezmoci. A nestydím se za to. Ve sněmovně mají sedět lidé se srdcem a hlavou na správném místě. Lidé, kteří budou schopni vidět za roh. Lidé, kteří budou hájit zájmy mé a mé země. jak jim po něčem takovém můžeme věřit? Neumí udělat ani to nejnutnější minimum pro dva malé chlapce, kteří byli vyrváni ze své rodiny.

Včera začala opět jednat sněmovna. A zase nám ukázala totální ignoraci. Fakt máme strach z nekontrolovatelného přílivu uprchlíku. Chceme vědět, jak vláda bude problém řešit. Potřebujeme informace. A naši vládu a poslance maximálně podpoříme, pokud bude dobře hájit naše zájmy. Ale ztrácím naději... Poslanci svým hlasováním odmítli projednávat problematiku kvót. Odmítli požadavek na informace od vlády. Co si o tom jako občané máme myslet? Jak máme našim politikům věřit? Pár jsem jich navštívila a jako občan jsem ventilovala své obavy - a nebyla jsem sama. Dostalo se nám ubezpečení, že naše vláda si rizika uvědomuje a plošné kvóty odmítá.

Proč tedy nevyužije možnosti, aby nás o svém pevném postoji na jednání sněmovny informovala? Proč se vláda bojí na půdě sněmovny sdělit jasné informace? Jsem z jednání poslanců vládní koalice smutná a přestávám se v této zemi cítit bezpečně. Místo toho, aby se vláda pokusila na pevném postoji získat politické body - protože my vládě takovou výhodu za pevný postoj nabízíme - zase se ustrašeně někde krčí v koutku a vypadá to, že si zase připravuje půdu na obhajobu slabého a ustrašeného postoje. Takže EU si dupne a my se z toho víte co.

Nechci takové politiky znovu volit - poslanci mají vládu kontrolovat. Jistě byli všichni poslanci zavaleni různými maily, dopisy a žádostmi. Znali obavy veřejnosti. Chceme, aby nás vláda chránila a žádali jsme slušné poslance o jasný postoj. Poslanci nám nyní ukázali, že vládu kontrolovat nehodlají a jsou připraveni ji krýt v jejich případných slabých postojích. 

Toto hlasování vám ukáže, kteří poslanci umožnili vládě nepodat jasné vysvětlení k problematice kvót. Kdo hlasoval proti, nechce, aby občané věděli!

Zdánlivě tyto dvě hlasování spolu nesouvisí - ale já myslím, že velmi. Když stát není schopen ochránit dvě malé české děti, jak ochrání celou Českou republiku? Přemýšlejme!

 

 

Autor: Eva Hrindová | středa 20.5.2015 12:48 | karma článku: 39,70 | přečteno: 2957x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Studenti jsou fajn - ovšem když mají dobré vzory!

Poslední dobou jsem fascinovaná arogancí studentů - na facebooku mi tykají a uráží mě a vůbec jim to nepřijde divné. Jsou neuctiví, arogantní, vulgární - prostě sluníčkoví:-) Nijak mě to netěší a je mi z toho spíše smutno.

3.12.2015 v 9:52 | Karma: 37,11 | Přečteno: 1879x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Slavíci pro naše pop-papaláše - nuda, nuda, šeď a šeď

Miluju ankety a tak jsem včera opět sledovala předávání Slavíků. Vždy se těším, jestli se podaří něco malinko nového, jestli do ankety pronikne nějaká nová tvář, jestli moderátor zkusí nějaké nové vtipy. Já vím, masochismus...

29.11.2015 v 9:26 | Karma: 39,48 | Přečteno: 2742x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Nežijeme ve svobodné zemi, ale kdo to skutečně chápe?

Obvinění Martina Konvičky je jen jeden střípek, ale nejvýraznější. Svoboda je nám kradena už dlouho, pomalu a plíživě. Jsme jako žáby, které si plavou v horké vodě a nějak si nevšímají, že jim někdo zatápí pod kotlem.

26.11.2015 v 17:27 | Karma: 39,40 | Přečteno: 1692x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Zmatení sluníčkáři nechápou demokracii - 17. listopad to potvrdil

Včera jsem se osobně účastnila demonstrace na Albertově. Myslím, že si náš pan prezident podporu zaslouží. Není mnoho demokratů v naší ubohé politice. Tak toho jednoho z mála podpořit je třeba! Mám se za to stydět?

18.11.2015 v 10:41 | Karma: 43,75 | Přečteno: 5286x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Jak novodobí Koniášové a Bobligové pod pláštíkem "pravdy" vedou společnost k nesvobodě

Jak se to mohlo stát? Zase se ruší výstavy a lidé se vyhazujou z práce za názor. Zase nás sledují a fízlují a provokují novodobí agenti, kteří se nás snaží přistihnout při špatném názoru. Zase je u moci komando inkvizitorů.

7.11.2015 v 10:12 | Karma: 46,77 | Přečteno: 9782x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz