Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč umělci mlčí a tváří se, že se nic neděje? Případ jednoho hoaxu

Dnes ráno mě překvapil hezky vyvedený obrázek jednoho úctyhodného umělce, který vytvářel dojem, že onen umělec má jasný a odmítavý názor na islám. Taková otevřenost je u umělců opravdu šokující. Umělci totiž raději mlčí.

Veřejnost je docela angažovaná a není žádným tajemstvím, že občané mají v otázce islamizace, přijímání uprchlíků a sebevědomého postoje České republiky, docela jasno. K těmto občanům se řadím taky. Média vesměs lžou a například poslední Střepiny na Nově byly ukázkou té nejtvrdší propagandy, která s objektivitou médií nemá ale vůbec nic společného. Zvykli jsme si na to, že jsme sami proti všem - proti médiím, proti oblíbeným celebritám. Ty buď mlčí - v lepším případě nebo v horším případě blábolí něco o mírumilovnosti islámu a o solidaritě s uprchlíky. Zvykli jsme si být se svými postoji sami. Každý den vedeme drobné souboje v diskusích a strachujeme se o naši budoucnost. Je nás opravdu dost na to, abychom nezbytnou tragédii zastavili? Dokážeme se ubránit osudu zemí, kde islamizace postoupila mnohem dál? Zachráníme svobodu pro naše děti? 

Jsou to těžké otázky a morálku národa by jistě podpořila účast nějaké oblíbené osobnosti. Ne nadarmo se 17. listopadu jásalo, když se k protestu studentů připojili herci. Ti mohou přesvědčit daleko větší masu lidí! Což se také tenkrát potvrdilo. Dnes se k nám herci ani umělci nepřidávají. Co to znamená? Režim je mnohem tvrdší, než byl v roce 1989. Umělci dnes mohou ztratit mnohem více, než jim hrozilo v roce 1989. Mnozí z nich jsou zcela závislí na kšeftech z České televize a z Novy. Obě silné televize jedou na naprosto propagandistické vlně a nedovedu si představit, jak by se asi zachovali k někomu z vlastních řad, kdo by se odvážil postavit proti jejich vidění světa. Ukončení spolupráce by byl ten nejmenší trest - je otázkou, jak by se k takovému odvážlivci stavěli jeho kolegové. Těžko by ho podpořili - takže ztráta přátel, odsudky, vyobcování.

A nejde jen o herce a tvůrce závislé na televizích. Většina malířů, sochařů, spisovatelů, je závislá na různých dotacích a musí se přátelit s lidmi, kteří dotační peníze rozdělují. Svoboda umělce je dnes chimérou největší... Peníze nám vládnou - ty ani tak ne, spíše ti, kteří je rozdělují.

A tak jen můžeme doufat, že svobodný názor projeví aspoň ti umělci, kteří si vytvořili nezávislou existenci. Většinou jsou to muzikanti, zpěváci. Nezapomenu na koncert skupiny Buty, kdy Radek Pastrňák uvedl jednu píseň podobenstvím o uprchlících. Zase budeme lapat mezi řádky a tleskat jinotajům? To snad ne. Nicméně v této atmosféře, kdy jednu moji známou rozplakala pravdivá reportáž na Primě jako nevídaný úkaz, se zjevení fotografie celebrity číslo jedna se slovy proti islámu zdá být velkým šokem. Fakt to řekl? Vypadá to neuvěřitelně, ale rozhodla jsem se tuto fotografii dál sdílet. Radost byla ale krátká. Velmi záhy se ukazuje, že je to hoax a zmíněný umělec se uraženě hájí a žádá omluvy. On rozhodně něco takového neřekl! Škoda - promarnil šanci ukázat se jako svobodný a hrdý občan se samostatným kritickým myšlením. Tohle už naši umělci neumí. Jsou rozmazlení a pohodlní - a to i intelektuálně.

Tak i nadále zůstáváme osamoceni. Média a jejich lokajové jsou i nadále proti nám, proti zdravému rozumu. Dojímají se sami nad sebou a až hystericky se snaží dokázat, že jsou nad těmi, kteří se nebojí projevovat svou netolerantnost. Netolerantnost vůči hloupé byrokracii, netolerantnost vůči zlu, netolerantnost vůči slabosti ženoucí nás do záhuby... Zůstáváme s ní osamoceni, leč to nás nezlomí.

Věřím, že časem se to ale změní. První vlaštovky se objevují. Existuje pár intelektuálů, kteří se nebojí mluvit stejným hlasem jako "lúza". Lékaři, vědci, filosofové... A bude jich přibývat. A časem se k nim přidají i ti prodejní umělci. Jenže to už bude na záchranu rovné páteře pozdě.

Informace o hoaxu zde: https://dennikn.sk/blog/nezdielajte-text-lasicu-moslimoch-podvrh/

Omluva autorů hoaxu zde: http://www.omediach.com/internet/item/7396-autori-vymysleneho-citatu-lasicu-sa-hercovi-ospravedl%C5%88uju

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 24.9.2015 16:11 | karma článku: 40,03 | přečteno: 2835x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Přestaňme být ovce - systém neporazíme opatrnou a nenápadnou kritikou!

Na demonstraci proti kradení dětí v Norsku zaznělo několik návrhů, jak dál. Na můj vkus to ale byly zoufale slabé návrhy řešení. Nějaké apely, opatrné smlouvy, dopisy... Měla jsem chuť křičet: „To je málo! To nepomůže!“

19.1.2016 v 10:06 | Karma: 40,21 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Česká televize a její směšné kamuflování

Přiznávám - zpravodajství České televize sleduju velmi sporadicky. Snad jen, když se chci zasmát. Včera jsem náhodně sledovala 168 hodin a jsem v klidu. Nic se nemění. To kamuflování jim jde stále hůře a začíná být trošku komické.

18.1.2016 v 9:15 | Karma: 43,53 | Přečteno: 1824x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Násilí, cenzura, totalita... Taky máte strach?

Falešné bubliny začínají praskat. Najednou se dozvídáme o událostech, které byly tajeny. Multi-kulti se hroutí a jeho exponenti začínají hystericky kopat kolem sebe. Neopustí své pozice bez boje. A z toho jde strach... Co s tím?

13.1.2016 v 10:07 | Karma: 37,55 | Přečteno: 1664x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Novoroční antifeministická agitka - na podporu všech skutečně sebevědomých žen!

Na konci roku se bilancuje a člověk vidí věci s nadhledem. Co bylo a je skutečně klíčové? Je to islám a boj proti němu nebo boj se všehoschopnými sociálními inženýry? Ale já to vše vnímám jen jako obranu. Obranu svobody.

3.1.2016 v 10:21 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1892x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Jarmarečníci a kolotočáři - poslední nositelé svobody

Na konci roku jezdím po jarmarcích a trzích více, než normálně. Je to zvláštní svět, ale mně se líbí. Někteří intelektuálové ohrnují nad jarmarečníky nos, ale dělají chybu. Jsou to totiž poslední nositelé opravdové svobody.

23.12.2015 v 10:27 | Karma: 28,32 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

KOMENTÁŘ: Padne-li Ukrajina, migrační pakt uprchlíky nezastaví

1. května 2024

Premium Hlavním předvolebním tématem před evropskými volbami do europarlamentu je migrační pakt, migrační...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O jeho smrti...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 24 lidí

1. května 2024  9:09,  aktualizováno  12:45

Nejméně 24 lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom dnes agentura AP...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz