Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Boj proti ombudsmance je boj za svobodu

Paní ombudsmanka nám v několika minulých dnech předvedla, jaké je její uvažování. A jaké je i uvažování těch, kteří chtějí posílit její pravomoce. Nebavme se o tom, že je to nesystémové řešení. To je více než zřejmé. Bavme se o tom, proč paní ombudsmanka škodí svobodě a proč je tak strašně důležité dnes souboj s ní a s jejími příznivci vyhrát. Paní ombudsmanka totiž reprezentuje pohled na svět, který není sebevědomý a ve své malosti a ubohosti pomáhá likvidovat poslední zbytky svobody.

Sebevědomý člověk se nebojí pojmenovat věci takové, jaké jsou. A jedině tehdy, když věci pojmenujeme v jejich objektivitě, teprve tehdy můžeme problémy řešit. To věčné chození kolem horké kaše a špatné pojmenovávání problémů nás uvrhává do stále větších potíží. Češi nejsou rasisté, jen se jim příčí neustále podporovat někoho, kdo si podpory neváží a oplácí jen stále většími požadavky. Češi nemají problém s cikány. Češi mají problém s lidmi, kteří narušují společné soužití, chovají se neomalené a omezují druhým jejich svobodný prostor. Neřešení a zakrývání vede jen k eskalaci nenávisti a odporu.

Proč to někdo neřekne naplno? Kdybychom to uměli takto říci, dokázali bychom i problém účinně řešit. Lidi prostě nejsou stejní a cikáni nás mnohde otravují a nelze to ničím omluvit. Kdybychom byli schopni jasně pojmenovat problémy Romů - jejich jiné životní priority a zkušenosti - nerostl by mezi lidmi odpor k nim. A tento odpor je to nejhrůznější, k čemu vede aktivita lidí, kterých typickým představitelem je právě ombudsmanka. 

Věční hloupí snílci, které k moci přivedla spřízněnost a známost s elitami, ochota kdykoliv servilně ohnout hřbet a hlásat korektní nesmysly.

Jejich rétorika vychází ze dvou předpokladů:

1. Lidi jsou si sice rovni, ale my jsme rovnější a proto jim můžeme určovat, co je správné a jak se mají chovat. Občané jsou prostě hloupí a my jim to musíme nalajnovat a ochránit je tak.

 

2. Je nutné se jakkoliv udržet v elitní skupině těch, kteří si pohodlně žijou za státní peníze. Proto není možné pustit mezi elitu nikoho se zdravým rozumem a je třeba naše pozice neustále upevňovat.

A tento koktejl je zdrojem je totálního utahování šroubů a omezování naší svobody a prohlubování problémů ve společnosti vedoucí k nenávisti až k násilí. 

Paní ombudsmanka a jí podobní dělají víc škody než užitku, likvidují lidi jak na běžícím pásu podle hesla, když se kácí les, létají třísky. Ten les je jejich vysněná ničím nepodložená představa o rovnoprávné společnosti a ty třísky jsou zhusta životy konkrétních lidí, kteří často - světe div se - patří do skupiny pozitivně diskriminovaných. K čemu povede její aktivita s realitkami? Slušný Rom si prakticky nebude moci pronajmout žádné normální bydlení. Už teď se jim těžko hledá slušná práce a častokrát se jim velmi těžko žije v ghetech, z kterých se teď budou dostávat ještě hůře.

Potřebujeme politiky, kteří jsou sebevědomí a nebojí se nazývat věci pravými jmény. Zákon platí pro všechny a pozitivní diskriminace nefunguje. Je třeba přestat lidem házet klacky pod nohy a nechat jim prostor na to, aby si zařídili život podle svého. Každý je jiný a každý má o životě jinou představu. Když chce někdo žít hloupě a riskantně, je to jeho věc. Hlídejme jen, ať se lidi navzájem neomezujou. Neříkejme lidem, jak mají žít, koho si mají pustit do bytu, koho mají zaměstnat. Taková pomoc je jen zdrojem zla. A v konečném důsledku jen omezuje naši svobodu.

Možná vás ombudsmanka nezajímá a mávnete nad tím zákonem rukou - však ono to nějak dopadne. Nedopadne. Když teď uvolníme další prostor pro aktivity omezovačů svobody, začnou se ještě více rojit a zasahovat nám do života ještě více. Je to extrémně důležité, dnes je zastavit. Protože zítra už to bude zase o něco horší. Už nebude možné říkat ani to, co můžeme říkat dnes. Už nás za to budou zavírat. Ani dnes to není žádná selanka - tisíce omezení a různých nesmyslů vedoucích jen a jen ke strachu, porušování zákonů a fízlování a udávání. Věděli jste třeba to, že nemůžete bez trestu říkat, že med je zdravý? Zdá se vám to normální? Mně ne. A posilování pravomocí osob s pokrouceným viděním světa nás k normálnosti nepřivede...

Sledujte jednání sněmovny a hlasování jednotlivých poslanců. Teď mohou ukázat, jak to se svobodou skutečně myslí. A jestli chcete pomoci v nátlaku na poslance a mít přesně informace, připojte se ke skupině Naštvané matky - my poslance sledujeme, píšeme jim a kontrolujeme je. Abychom věděli, koho máme v dalších volbách volit! JO - a naše skupina je pro všechny - pro muže, pro seniory, pro bezdětné. Prostě pro každého, kdo sdílí naše naštvání:-)

 

 

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 2.4.2015 12:04 | karma článku: 43,48 | přečteno: 2759x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Přestaňme být ovce - systém neporazíme opatrnou a nenápadnou kritikou!

Na demonstraci proti kradení dětí v Norsku zaznělo několik návrhů, jak dál. Na můj vkus to ale byly zoufale slabé návrhy řešení. Nějaké apely, opatrné smlouvy, dopisy... Měla jsem chuť křičet: „To je málo! To nepomůže!“

19.1.2016 v 10:06 | Karma: 40,21 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Česká televize a její směšné kamuflování

Přiznávám - zpravodajství České televize sleduju velmi sporadicky. Snad jen, když se chci zasmát. Včera jsem náhodně sledovala 168 hodin a jsem v klidu. Nic se nemění. To kamuflování jim jde stále hůře a začíná být trošku komické.

18.1.2016 v 9:15 | Karma: 43,53 | Přečteno: 1824x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Násilí, cenzura, totalita... Taky máte strach?

Falešné bubliny začínají praskat. Najednou se dozvídáme o událostech, které byly tajeny. Multi-kulti se hroutí a jeho exponenti začínají hystericky kopat kolem sebe. Neopustí své pozice bez boje. A z toho jde strach... Co s tím?

13.1.2016 v 10:07 | Karma: 37,55 | Přečteno: 1664x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Novoroční antifeministická agitka - na podporu všech skutečně sebevědomých žen!

Na konci roku se bilancuje a člověk vidí věci s nadhledem. Co bylo a je skutečně klíčové? Je to islám a boj proti němu nebo boj se všehoschopnými sociálními inženýry? Ale já to vše vnímám jen jako obranu. Obranu svobody.

3.1.2016 v 10:21 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1892x | Diskuse| Ostatní

Eva Hrindová

Jarmarečníci a kolotočáři - poslední nositelé svobody

Na konci roku jezdím po jarmarcích a trzích více, než normálně. Je to zvláštní svět, ale mně se líbí. Někteří intelektuálové ohrnují nad jarmarečníky nos, ale dělají chybu. Jsou to totiž poslední nositelé opravdové svobody.

23.12.2015 v 10:27 | Karma: 28,32 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

2. května 2024  10:32

Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  10:28

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20,  aktualizováno  10:24

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz