Z extrému do extrému - Pan Paulczynski bojuje za čistou rasu

"politická korektnost" je mi taky protivná, ovšem považuji za trapné, když se ženeme do druhého extrému a honíme body lacinými výkřiky. Jako když pan Paulczynski považuje "míšení ras" za nebezpečné.

Ve svém posledním blogu Petr Paulczynski napsal mimo jiné toto: "Mnoho z těchto (rozuměj liberálně-levicových, pozn. rjh) názorů lze označit za agresivní, demagogické a mnohdy hraničící s militantismem – například hnutí zvýhodňující homosexuální menšinu oproti většině heterosexuální, feministická (gender) hnutí a propagátoři multikulturalismu a nebezpečného míšení ras, zastánci neuvěřitelných práv zvířat…" Trochu to přepískl.

Multikulti a politická korektnost, všelijaké genderové úlety – to vše je mi protivné stejně jako panu Paulczynskému. Kdo by o tom pochyboval, může zalovit v mých předchozích článcích, zjistí, že na tyhle "vymoženosti" dštím síru dost razantně na to, aby mě někdo považoval za levicového liberála. Považuji ovšem za nebezpečné uchylovat se do druhého extrému; za trapné pak mám honění bodů pouliční rétorikou, jíž se – viz citace výše – dopouští (nejen) Paulczynski.

Prosím vás, kde je nějaké hnutí hraničící s militarismem, zvýhodňující homosexuály? Musím uznat, že homosexuálové - tedy ti politicky bojovnější z nich - dokázali prosadit díky šikovnému marketingu ledasco; můžu říct, že nejsem nadšený ze současné "homomódy" ve filmu a literatuře, nicméně nejsem si vědom toho, že by existovalo nějaké homoteroristické hnutí, které by s pistolí u hlavy nutilo pana Paulczyského k nenáviděné sodomii.

Ale to jen tak na okraj. Čelist mi spadla až u spojení "nebezpečné míšení ras". Mohl by autor výroku vysvětlit, co je na míšení ras nebezpečného? Jsou nebezpeční mulati (nota bene ty hezoučké mulatky :))? Jak pan autor definuje rasu a jak by chtěl zamezit tomu, aby měl John Lennon svoji Yoko Ono (ani jednoho z nich nemám rád, ale jejich syn Sean moc nebezpečně nevypadá)? Alexandre Dumas st. psal podstatně hezčí věci, než jsou blogy páně P., a byl to mulat, výsledek nebezpečného míšení. Mají míšenci automaticky liberálně levicové názory, aby proti nim bojoval šestákový pravičák Paulczynski? Nebo mu jde o čistou rasu?

Když napíšu, že výroky pana Paulczynského smrdí rasismem, a to rasismem poprávu stíhaným zákonem, mohu si to dovolit - jsem politicky, názorově a hodnotově vpravo zrovna jako Paulczynski, s tím rozdílem, že nechci honit body na takhle průhledném a trapném zjednodušování. Co zjednodušování - otevřeném rasismu.

Jsou mi hnusní ekoteroristé, další teroristé, sociální inženýři atd. atd., ale vyhánět čerta ďáblem je blbost a blbost není nic, čemu bych tleskal. Byť si to uzurpuje nálepku té správné pravé pravicovosti; pravicovost totiž blbá není, naopak.

Autor: Robert J. Hřebíček | čtvrtek 26.8.2010 15:50 | karma článku: 19,95 | přečteno: 1882x