Týden pro endometriózu

Endometrióza je nemoc, o které se moc neví, ani moc nemluví. Přitom postihuje asi 1 ženu z 10. 3.-9. břežna 2017 proběhne světový týden zvyšování povědomí o této nemoci. Ráda se k této iniciativě přidávám i na svém blogu v češtině.

Ve světě jsou týdny zvyšování povědomí o nemocech (a nejen nich) zcela běžné. V tuto chvíli se prakticky celý internetový „endo“ prostor připravuje na týden zvyšování povědomí o endometrióze. Chystá se řada informačních kampaní a bloggeři shánějí fakta, názory lékařů, či odkazy na různé národní i mezinárodní organizace. A co je možná ještě důležitější, sbírají příběhy žen, které onemocněním trpí. V řadě zemí se také organizují pochody, tzv. „endomarch“.

 

Vzhledem k tomu, že endometrióza je velmikomplikovaná nemoc, která s sebou přináší ochromující bolesti a nemá jednoduché řešení, je taková kampaň potřeba. Je o to víc potřeba, že přístup k léčbě nemoci je stále ještě zcela nedostačující. Většina lékařů stále sahá po prostředcích, které nemoc potlačují, případně tlumí její projevy. Informace o jejím multisystémovém charakteru a o tom, že nemoc lze do velké míry ovlivnit změnou každodenních návyků v oblasti stravy a životního stylu, se objevují jen sporadicky.

 

I když nemocí trpí 1 žena z 10, stále se často setkávám s otázkou: „Co to je? Co že to máš?“Pojďme se společně zapojit do zvyšování povědomí o endometrióze i v češtině!

 

Během týdne pro endometriózu každý den upozorním na jeden ze svých článků a zdůrazním jeho hlavní poselství. Články a poselství můžete sdílet se svými blízkými, přáteli či spolupracovníky.

 

Ráda bych při této příležitosti také nabídla příležitost ženám, které nemocí trpí a které by se rády o své zkušenosti podělily. Pokud se budete chtít podělit o své příběhy, vytvořím na blogu stránku, kde je ráda zveřejním (bez editačních zásahů). Můžete mě kontaktovat přes kontaktní formulář na blogu nebo přes mé Facebookové stránky.

 

Ať už se rozhodnete akci podpořit jakkoliv, každá pomoc, každé malé gesto se počítá. Pojďme společně rozhýbat lavinu pozitivního myšlení a pozitivního přístupu k uzdravování se z této ochromující nemoci!

Autor: Emma Hradecká | středa 8.2.2017 22:48 | karma článku: 10,42 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Emma Hradecká

9 mýtů o obilovinách

29.7.2016 v 10:53 | Karma: 18,01

Emma Hradecká

Bez ibuprofenu - II. díl

10.7.2016 v 15:39 | Karma: 14,57