- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Díky za informace. V podstatě to potvrzuje poznatky doktora Barry Searse, který napsal knihu Vstupte do zóny. Kniha je průřezem jeho výzkumné práce, kdy dokázal, že správným poměrem tuků, bílkovin, uhlohydrátů a sacharidů ve stravě, lze tělo vyhecovat k tvorbě tzv. správných eikosanoidů (což jsou bleskové hormony), které pak dokáží nastartovat samouzdravující reakce na všechny možné druhy chorob, včetně těch civilizačních, jako například různé druhy autoimunitních poruch atd. Důležitost inzulínové odpovědi na stravu je tam hodně vyzdvihován.
Knihu u nás vydalo nakladatelství Alpress s.r.o. v roce 1997.
A jaké tuky považujete za kvalitní?
Já používám živočišné tuky (máslo, kačení sádla, příp. sádlo) jsou ideální pro přípravu potravin ve vysokých teplotách (u másla raději z bio zdroje, kvůli potravě krav a antibiotikům), dále extra virgin olivový olej a kokosový olej. Také přepuštěné máslo (ghee). Více o tom píši v článku Autoimunitní protokol pod lupou na svém osobním blogu (http://www.goodvibeshuntress.com/#!blank-7/bon84).