Cikánem v Thajsku

Thajsko je nádherná země, ale má i negativní stránky. Pokud zde jste delší dobu, tak zjistíte, že vsichni Thajci jsou velcí nacionalisté.

Přijde mi, že většinu Farangů - bílých považují za podřadné bytosti. Z mnoha důvodů, mezi které patří zejména:

1. Nejsme Thajci
2. Máme spoustu peněz a přitom jsme tak hloupí
3. Jsme špinaví a páchneme
4. Chováme se jako by nám to tu patřilo, bez úcty k místní kultuře a zvykům
5. Toto je Thajsko a my přesto chceme, aby to tu fungovalo jako u nás

Jediné co nám  vlastně závidí je krasná bílá barva kůže.
Vůbec nezmiňuji například černochy nebo dokonce Indy, ti jsou pro Thajce  to nejpodřadnějši co existuje.

Žádný Thajec vám toto nikdy samozřejmě nepřizná, jste-li mezi nimi však delši dobu a rozumíte, bude vám to  jasné.
Když o tom tak přemýšlím a pozoruji chování některých(je jich docela hodně) namyšlených a arogantních bílých zde, tak místní  chápu. Je to  zevšeobecňování, hodnoceni celku na základě chování většiny. Ideově to samozřejmě není správné, reálně je to však naprosto přirozené a nejspíše nemožné změnit. Je tedy třeba se smířit s tím, že i na nás slušné je primárně nahlíženo jako na typického ne-Thajce, tedy na podřadnou bytost.

Co s tím? Dlouho mi to vadilo, přestože jsem tomu rozuměl. Pochopil jsem, že s tím nic neudělám. Jediné co šlo dělat, bylo být sám sebou, chovat se slušně, s respektem a úctou, snažit se pochopit místní. Po dvou letech můžu prohlásit: "funguje to". Pomalu, jen mezi těmi, kteří mě poznali a v okolí kde se často pohybuji, ale i to je úspěch a jsem za něj rád. Už nejsem ve svém okolí považován za toho tuctového bílého ignoranta a to je mojí odměnou. Stačí mi to. Záleží mi hlavně na mínění lidí co mě znají, ne na odsuzování od neznámých na základě příslušnosti k bílým.

Rovnocené postavení ve společnosti, respekt a uznání se nedá vynutit výhružkami, to se musí získat pokorou, poctivou prací a snahou být součástí této společnosti.

Nedivím se tedy, že  většina Čechů se nesmyslné výhružce emigrací doslova vysmála. Vláda má nyní jedinečnou příležitost pokrytecky využít svoji neschopnost řešit tento problém, na požadavek zrušení DS nereagovat a po dokončené, slibované emigraci všech těchto pomatenců kladoucích jí podmínky, alibisticky zrušit všechny extremistické strany. Jsem přesvědčen, že to by byl krok, který by přivítala  drtivá většina  občanů ČR, včetně těch zhruba 10 procent slušných Romů-cikánů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Hovorka | sobota 22.11.2008 12:10 | karma článku: 24,90 | přečteno: 2038x