Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Až jednou někdo ukáže jediný příklad, kdy výplod úřednického mozku

prospěl někomu jinému než úředníku samotnému, pak zemská osa narovná se a věčné léto zavládne.

0 0
možnosti
BR

Ano, možná se trochu pročistí bílí koně nebo neexistující firmy - ale to určitě nebyl prvotní záměr autorů. Položme si otázku, komu to přinese prospěch:

Firmám určitě ne, ty vysolí peníze a stojí je to navíc čas.

Advokátům ano - ti si za to naúčtují odměnu podle sazebníku. V drtivé většině ty změny nasypou do předpřipravených dokumentů, kde jim stačí přepsat jen některé údaje a pasáže (sfoukne to průměrně inteligentní sekretářka). Advokát je soukromý podnikatel, kterému byly od státu propůjčeny některé pravomoci, a kterému byly státem stanoveny minimální sazebníky náhrad. Tedy jinak zákonem stanovený kšeft a výdělek.

Notářům ano - opět si účtují odměny podle sazebníku a opět jedou podle předpřipravených šablon, kde akorát změní některé údaje. A opět - notář je soukromý podnikatel, kterému byly od státu propůjčeny některé pravomoci, za což si může účtovat minimální sazby podle vyhláškou nebo zákonem stanoveného sazebníku.

Rejstříkový soud - subjekt státní správy - nicméně ten si také potřebuje vydělat na svůj provoz. A 2000,- Kč brutto za kolek je docela slušný vývar, když vezmeme v potaz, že technicky je to jen záznam do příslušného řádku databázové tabulky (opět zvládne průměrná sekretářka).

Závěr je jasný, největší kšeft z toho plyne úzké skupině podnikatelů, kteří se nemusí na trhu nijak snažit, protože jim tento příjem zaručuje a garantuje zákon. Zajímavé na tom je, že když v tomto státě mají všichni rovné podnikatelské možnosti, tak proč třeba na příklad  zákon negarantuje pekařovi částku 140 Kč za 1 rohlík, s tím, že občan je povinen si ho zakoupit??  A z toho vyplývá jeden dost děsivý závěr: ti, co nám vládnou rozhodně nejsou naši volení zastupitelé v parlamentu ....

0 0
možnosti
ND

Ono je to těžké, vždycky to někoho postihne nemile, ale snad se trochu vyčistí bílí koně,nebo neexistující firmy:-)...

0 3
možnosti
JT

;-D bože ti už dávno mají vše jak úřad požaduje, těm je to jedno. Rozčiluje to a otravuje právě poctivé

2 0
možnosti
MK

R^R^;-D Mám však i jednu negativní připomínku pane Tomáši. Jste hodně z lacinýho kraje;-O

1 0
možnosti
JT

proč, má to spočítané dobře. Jsou to tabulkové ceny, tam notář nemá moc prostoru

0 0
možnosti
JC

U soudu zatím stát nemůže žádná postižená firma žalovat. Nejprve musí utrpět újmu státním zásahem, aby s tím mohla k soudu. Takže je to na dlouhé lokte. Ale možná se dočkáme za dva tři roky toho, že Ústavní soud tuhle blbost zruší.

Pokud by se na to většina firem vyflákla a nereagovala by, zrušili by to poslanci sami a rychleji, protože i oni vědí, že nemohou víc než polovinu právnických osob ve státě jen tak zrušit.

Vládnout se dá jen tomu, kdo si vládnout nechá. Jakmile většina ovládaných přestane tu vládnoucí moc respektovat a brát vážně, moc jako vydechnutím zmizí a rozplyne se...

0 0
možnosti
Foto

Také R^, ale jinak ;-€

0 0
možnosti
Foto

A co jiného můžete čekat od státu?  Tedy od lidí, co si říkají stát.  Tahle novela je jen dalším klackem, se kterým nám vytlučou další peníze z našich peněženek.  Asi se stanu podnikatelem vedeným na úřadě práce.  Ušetřím skoro 5 tisíc za zdravotku a sociálku a vlastně se pro mne nic nezmění.

0 0
možnosti
Foto

M.j. to dává nesmírné možnosti k zneužití. Subjekt zanikne a je vymalováno. Vedení např. byt. družstva může družstvo tímto způsobem ,,položit", aniž by členové věděli. Dtto zbavení se závazků vůči dodavatelům atˇ v materiálu či za práci, nevyplacení mezd, podílů ze zisku u a.s., atd. Možností mnoho. Prakticky bez rizika postihu:-/Mimo,,osobního" vyřízení si, což ovšem následky neodvrátí. Bohužel, i o tom to je8-o:-(A že by to ,,tvůrci" nebrali v úvahu? Stejně jako abolici a amnestii svého nedávného času?;-(

0 0
možnosti

za chvílu asi začnu taky říkat zlatá rudá totalita - i když tohle je vlastně jen důsledek toho, že soudruzi od Čalfy přes Kočárníka až po Dlouhého nikdy neodešli

3 0
možnosti
Foto

To ,,plus"bez tý ,,zlatý rudý"!.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.