Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Cele uceni Karla Marxe se da shrnout do jedne vety: Mej v nenavisti toho co je na tom lepe nez ty. Nikdy a za zadnych okolnosti nepripust ze jeho uspech muze byt vysledkem jeho vlastniho usili, jeho plodneho pridani k prospechu cele obce."  

Henry Hazlitt, americky autor a ekonom

3 0
možnosti
AA

Není nic snazšího než si o komunismu počíst v Komunistickém manifestu:

http://klempera.tripod.com/manifest.htm

Ale kdo má slabý žaludek, měl by to číst opatrně.

4 0
možnosti
MK

Pravičáci jsou čitelní. Jedni své antikomunistické zápasy vedou z pozic poúnorové "poražené buržoasie", tedy jsou to rodem restituenti, kterým byl majetek vrácen, tedy by měli být spokojeni, ale oni, deformováni nenávistnou "janičářskou" výchovou, vedou své bitvy a války s minulým režimem, aniž by chápali, že do současnosti jsou témata a poměry komunistické diktatury vnášeny pouze a jedině jako reakce na zločinnost a odporný charakter režimu současného. Jinak řečeno - prostý lid, ždímán až k nesnesení, se uchyluje k rčení "komunisti na vás platili".

.

Druzí tak činí ze strachu, jsou to novodobí zbohatlíci, kteří si ze státního nakradli v privatizačních dobách, a v návratu k levicové vládě vidí (doufejme že oprávněně) ohrožení svých bazénů. Část z téhle sorty sice k majetku přišla méně zlodějským způsobem, podnikáním, při kterém okrádala stát na daních, tedy vlastně také zloději s obavou ze změny poměrů.

.

Autor to napsal hezky, ale ani jeden odstavec v rozumné analýze neobstojí.

2 7
možnosti
Foto

Pane učiteli, a co je ta diktatura proletariátu? Jak si ji Marx představuje? V jaké souvislosti k ní dospěl? Byla někdy v Marxových intencích na světě zrealizována? A proč se k Marxovi na západ od našich hranic hlásí i sociální demokraté? Jo, a co si myslíte o tom, že právě tento půlrok vede EU kyperský komunista? Děkuji krásně za vaše odpovědi.

1 6
možnosti
PJ

Můžu? Odpovím za něj: Diktatura proletariátu je když jedna skupina lidí likviduje ostatní jen pro jejich samotnou existenci, kterou se cítí mocensky ohroženi. Marx k ní dospěl v průběhu průmyslové revoluce, kdy vznikaly dělnické soc.-dem. strany. Jeho pojetí je ale idealistické: Dělníci násilím (vraždami a zbraněmi) vyrvou majetky zaměstnavatelům a tím vznikne lepší svět. 

K Marxovi se na západ od nás soc. dem. nehlásí. Jen ho jmenují jako jednoho z filozofů, který se zabýval stejnou problematikou, ale vyvodil z toho jiné závěry. Pro potřeby dělnického hnutí byla už za života Marxe jeho filozofie reformována tzv. revizionisty. 

A to, že vede EU komunista z Kypru, je jen důkazem, že nevládne Kypru sám. Musí se tedy ohlížet na koalici v níž vládne a tudíž nemůže provádět základní komunistický program jak by chtěl (anebo je pomýlený líbivostí levicového oficiálního programu).

0 0
možnosti
PH

Mé zkušenosti s komoušema. Párkrát jsem zažil, když se bratřili a když se všichni vožrali, tak to byli většinou největší reakciónáři.

4 0
možnosti
Foto

O91t63t14o 22Č23e39r39n87ý

22. 11. 2012 10:18

Dobře vystižené.R^

4 3
možnosti
HS

Výborně napsáno, karma jako hrom. Přesně tak to bylo. No a nyní si přečteme jak to bylo podle místní rudé úderky doopravdy. Přeji pevné nervy a ať se nám neotvírá kudla v kapse!

7 4
možnosti
Foto

Ty pokřivené charaktery, to je tragédie. Jeden by se umluvil a stejně budou žvanit "zlatý komunisti, ty od člověka nikdy nic nechtěli" Nevidí, neslyší. Napsal jste to skvěleR^karma

8 4
možnosti
BM

Krásně jste to napsal, ale mnozí to  nepochopí a nepochopí. O tom se přesvědčíte za chvíli až se se vrhnou diskutéři.

Ale ode mne karmaR^

11 5
možnosti
RH

Další, co se v článku Kucharovice poznal! ;-D;-D

4 4
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4318x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.