Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Hezky napsané, zvlášť ta otázka: chceme to nebo ne? Co člověk to názor a nejsou podobné. Podle mne nefunguje společnost, která má - zjednodušeně - ceny vždy na úrovni  hodnoty. Už jsem tady slyšel takové výlevy od "ekonomů" - snížit ceny chlastu abych tímto oslabil černý trh a kdo chce jít na Verdiho tak si holt zaplatí za lístek pět táců. Jde ale o míru, kritika za co se utrácejí prachy na karlovarském festivalu má asi taky něco do sebe.

0 0
možnosti

Otázka: Kde si můžu na netu legálně a snadno koupit film? Odpověď: Nikde. Důvod: Když producenti přemýšlí, jak získat peníze, přemýšlí, jak dostat od státu dotace, jak stát přimět zasáhnout proti poč. pirátům, jak dostat ze státu investiční pobídky... Místo toho, aby přemýšleli, jak dostat své zboží (sorry, z ekonomického pohledu to je zboží) k zákazníkovi. A zákazník si dneska už nechce platit za DVDčko, když ho k ničemu nepotřebuje. Do kin se chodí méně - proč ne? V tom případě ať klidně zbankrotují - koho budou mrzet?

Ale souhlasím s tím, že špatné jsou obecně všechny dotace. Takže existenci dotací v jiných oblastech nevidím jako důvod dát je filmařům, ale odebrat těm ostatním. Optimálně zároveň se snížením daní - ať si lidé sami vyberou, za co chtějí platit. Možná zjistíme, že za nic kvalitního... ale v demokracie vládne lid, ne? Stejně jako na trhu. A neděsil bych se tolik, že se na volném trhu budou točit jenom sr... Lidé s lepším vkusem zase mívají vyšší kupní sílu.

6 0
možnosti
MP

Přiznám se - nechápu to.

Vás mrzí, že i když se mi na ten Váš film nechce jít do kina a ani si ho nehodlám koupit na nějakém nosiči, mám Vám dát za to, že tu (podle Vás) bohulibou činnost děláte, moje peníze?

Kolik hodláte přispět vy mně na mojí práci, sice se nemohu zaštítit "kulturou", ale taky je to dle mého názoru velmi užitečná věc!

Dotaz - Proč nechcete peníze po těch, co se jim vaše práce líbí a myslí si, že je potřebná?V

7 1
možnosti
MP

V době, kdy je stát zadlužený kam se podívá, se to prostě nehodí škemrat o peníze. To je třeba důvod, proč sem znechucen pány Svěráky. Na festivalu se ubytují v hotelu kde bych neutáhl ani jednu noc, vozí si zadky v limuzínách a pak jim není blbý před kamerama a národem brečet, že mají málo peněz.

6 1
možnosti
PK

P19a46v34e95l 33K42u42r59a72l

13. 11. 2012 8:54

Jistá výhoda třeba toho hokeje a fotbalu je že jim nakonec na daních zaplatí se vším kolem víc... u toho filmu to povětšinou nehrozí,

2 0
možnosti
PK

A při filmu asi nejsou náklady na policejní manévry s vrtulníkem a rozflákaný sedačky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4318x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.