Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Měli ti útočníci zbrojní pas? Přece nechceme připustit, že by někdo měl zbraň a neměl na ni zrojní pas.“

Ten doklad se nazývá zbrojní průkaz, ne pas.

Počet držitelů zbrojního průkazu v ČR je okolo 300 tisíc a toto číslo prý v posledních letech klesá, zatímco počet registrovaných zbraní stoupá. Držitelů nějakých zbraní se z toho udává cca 170 tisíc. Průměr v populaci je 16 zbraní na 100 lidí.

Naproti tomu sousední Rakousko má méně obyvatel než ČR (8,5 vs. 10 milionů) a počet držitelů zbraní je tam přitom mnohem vyšší, 330 tisíc lidí. V průměru připadá 30 zbraní na 100 lidí.

0 0
možnosti
Foto

K72a38r47e27l 61R96a39d81a

9. 1. 2015 0:06

Tu hovadinu prosazuje Cecilie Malstromová. Je dobré si to zapamatovat, protože stojí i za spoustou dalšich hovadných nápadů.

3 0
možnosti
Foto

Docela by mne zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby některý z těch zavražděných novinářů měl u sebe zbraň a bránil se jí.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k celému průběhu, asi by stejně zemřel. Jenže možná by stihl zabít či aspoň postřelit jednoho z těch vrahů. Jejich útěk i  identifikace by pak nabraly úplně jinou podobu. Ale hlavně: Byla by to velice silná informace pro všechny další zmetky, kteří by o něčem podobném zauvažovali.

2 0
možnosti
PK

Především se jasně ukazuje že to že má zbraně policie je na zabránění zločinům téměř k ničemu - ve chvíli kdy byly zbraně třeba tam ještě žádná policie nebyla.

A když náhodou 3 policajti dorazili tak stejně žádné zbraně s kterými by něco mohli podniknout a mělo to efekt neměli.

3 0
možnosti
PV

P10a92v28e20l 19V12é92b22r

8. 1. 2015 9:44

No, a kdyby na místě byl nějaký držitel zbraně, tak to nemusel být tak jednostranný masakr. Takhle, protože jsme v podstatě všichni byli zbaveni možnosti sebeobrany, budou masakry pokračovat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.