Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

To, že nacionální socialismus je zlo, mohlo (a mělo) být každému jasné v okamžiku, kdy vyšel Mein Kampf. Když jsem si ho přečetl, jasné mi to bylo. Ale nejsem si jist, zda bych tomu věřil před rokem 1933 - spíš bych si myslel, že autor přehání, jak už to tak politikové dělají...

0 0
možnosti
JR

J57a70n 47R50á82ž

6. 11. 2014 17:17

To,že je komunismus zlo, musel každý vědět když slysel v dějepise o zvěrstvech komunardů inspirovaných Marxem v době Pařížské komuny 1871 a co se vyprávělo o zvěrstvech bolševiků, když se vrátili legionáři ze Sibiře. Ani nemusel nikdo číst Leninovy a Stalinovy spisy. A přesto komunisté zvítězili v demokratických volbách u nás už v roce 1946, stejně jako NSDAP v roce 33 zvítězila také v demokratických volbách v Německu.

Stejně tak musí už každý vědět, že socialismus je utopie a přes to více jak 40% voličů preferuje ČSSD a KSČM, tedy strany, které mají socialismus jako svůj programový cíl.

0 0
možnosti
JS

Myslím, že na vině jsou životní podmínky v poválečném poraženém Německu a hledání řešení. V lidské přirozenosti je řešit rychle, jednoduše a pokud možno bezpracně. Nacisté takové řešení nabídli, a zároveň ukázali na "viníka" toho marasmu. A už to jelo.

Hitler jednal na společenskou objednávku v souladu s mentalitou obyvatel.

0 0
možnosti
JR

J71a67n 53R51á81ž

6. 11. 2014 10:52

Velmi dobře kladenè otázky, na než odpovědět je hodně složité, zejména pro ty, kteří si nechtějí sundat růžové brýle idealismu a pořád sní o světě plném pravdy a lásky.

Realista se zamýšlí zda lze žít v míru ve světě, kde vládne lež a nenávist. Idealista se raději vzdá svobody, než by šel bojovat.

S Francií jsme měli od roku 1925 smlouvu o vojenské pomoci, kterou Francie cynicky Mnichovem "pošlapala". Poučení pro malý stát: Nevěř, že ti nějaká velká země pomůže, když tě jiná velká země napadne.

Francie pochopila, že musí bojovat až Německé tanky vlétly na její území. Do té doby dělala kompromisy na cizí účet Poučení pro současnost: Francie bude efektivně bojovat proti islámu teprve až budou v Paříži vybuchovat nejenom auta a hořet rabované obchody, ale až vybuchnou vagony metra, budou hořet muzea a budou mrtví ve výletních lodí na Seině. Do té doby bude mít Hammás v Paříži styčnou kancelář, Francie bude v EU hájit multikulturalismus a posílat peníze do Pásma Gazy.

Ve Švédsku je radikální muslim ministrem a v parlamentu je návrh zákona o positivní diskriminaci muslimských imigrantů. Otázkou je, dokdy to budou ochotni potomci Vigingů trpělivě platit.

Česká skutečnost: Policie je v pohotovosti když se sejde dvacet t.zv."nácků" a při tom se na různých místech republiky bez pozornosti policie houfují muslimové, kteří jsou reálně pro demokracii daleko větším nebezpečím než Vandas a spol.

Takže se možná budou naši vnukové v převážně muslimské Evropě taky ptát:"Kdy ta válka vlastně začala"?

1 0
možnosti
Foto

Já jenom nechápu, jak si nacisté mohli v Mnichově něco vynutit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.