Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Ježíš nebyl gnostik a neučil gnosi!

0 0
možnosti
JP

J93o87s85e87f 43P44o54t24r

9. 11. 2014 18:50

Přehlédl jste ještě jedno náboženství, které dnes hýbe světem a je rozhodující silou,  hlavně v Evropě a to náboženství vědy. Krédem tohoto náboženství je :"Věř jen tomu, co můžeš dokázat pokusem". Náboženství vědy má zajímavý účinek, likviduje tradiční náboženské systémy, ale samo moc následovníků nemá - také proč, když jeho vyznání víry je " vaše minulost je náhodná, současnost trapná a budoucnost beznadějná" a do mezery, kterou tak vytváří  se cpe celá řada entit, od horoskopů až po mimozemšťany.

Náboženství vědy nemá jednoho určitého zakladatele.

Marxismus- leninismus je jeho "vědeckou"  odrůdou,  vyznavači  M. -L.ještě dnes oslavují a adorují balzamovanou mrtvolu svého zakladatele.

0 0
možnosti
VS

To jste tomu podívání moc nedal, když jste uvedl celou řadu nepřesností.

0 0
možnosti
PH

Taky si myslím , že je to ten správný klíč .

0 0
možnosti
Foto

Hezké, svěží, jednoduché. V naší (naštěstí stále ještě :-) svobodné společnosti je dobré nabízet srozumitelnou příručku k lepší orientaci nad švédským stolem plným nejroztodivnějších ideologií.

0 0
možnosti
EK

E55v59a 18K48u16n64t59o21v98á

8. 11. 2014 13:41

Jistě. O to se přece opírá psychologie dětského ranného věku. Co se dítě naučí do šesti let, to mu už zůstane. I když velkou roli vždy hraje genetika, jjiž staří indiáni říkali - Dejte mi dítě do šesti let a je moje. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.