Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Děkuji. Váš článek mi potvrdil, že nejsou jen zlí adobří, ale občas se najdou i ti co přemýšlí. A já si pořád říkám:"Komu toto vyhovuje? Proč namísto argumentů, létají hromady špíny?" Myslel jsem, že se najde někdo, kdo například v nějakém veřejnoprávním mediu vystoupí a řekne:"Kandidát A má tyto dobré a špatné vlastnosti, kandidát B má tyto přednosti a tyto nectnosti." Ale místo toho jsou čtena prohlášení, bulvární nadpisy mě vyzívají k boji, kolegové odsuzují jiné kolegy, dozvídám se, že "uměci a inteligence" si myslí toto a kdo je "chytrý" a "slušný" nemá jinou volbu. A výzvy, a omluvy, a výzvy k rezignaci a urážky a nenávist. A mě napadají dva důvody. Buď jde o to abychom už konečně pochopili, že přímá volba byla chyba. Nebo o to, že volba prezidenta má vypadat důležitěji, než stav naší peněženky, než stav práva ve státě a než demokracie jako taková. Ano jde o důležitý akt, ale samotný prezident nezaručuje ani demokracii, ani svobodu. Beneš určitě nechtěl nic z toho, co se odehrálo roce 1948. A díky vašemu názoru podobně vyjádřenému (http://www.blisty.cz/art/67090.html) panem Cvekem věřím, že občanská válka nehrozí a že snad někdy konečně trochu začneme rozlišovat skutečné hrozby od podsouvaných manipulací. Tak jako v roce 1989 na Václavském náměstí nebyli jenom antikomunisté, tak rozhodně nejde o boj nacistů s komunisty. Nejde o boj dobra a zla. To jenom zlo využívá lidské hlouposti. Ať se přiznají ti co velebili pana Klause a dnes před ním varují. Kolik z vás už přemluvilo "Dědka s bábou". Jsme opravdu tak nepoučitelní?

0 0
možnosti
PS

P85e27t43r 58S51k27á43c21e16l

26. 1. 2013 16:01

"Kandidát A má tyto dobré a špatné vlastnosti, kandidát B má tyto přednosti a tyto nectnosti." 

Taková pravidla se uzákoní, nejlépe v Ústavě ČR. Ale až vyhrají volby NEparlamentní strany. Ty pokorné a slušné, výběr je možný.R^

0 0
možnosti
PS

P68e11t92r 16S96k30á49c31e96l

21. 1. 2013 22:21

Pro odlehčení a informaci, tohle koluje po internetu:

President Dr. Edvard Beneš v r. 1947 Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto dokumenty nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39. vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války,zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době. Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

R^

0 0
možnosti
Foto

Budu volit jinak nez Vy, ale to neni tak podstatne. Je vic nez jasne, ze presidentske pravomoci jsou tak nicotne, ale i tak se strhla hysterie jako by se volit reditel zemekoule.

Jedina moznost ktera me napada je milost pro kalouska az to na nej praskne.

2 0
možnosti
Foto

No ta amnestie není zrovna nicotná pravomoc ... . Nezbývá než doufat, ani jeden z kandidátů by podobnou věc neopakoval.

0 0
možnosti
IH

vždycky si rád přečtu text člověka u kterého je patrné, že mezi ušima má něco, co by se tam zpravidla mělo vyskytovat...díky za takové lidi

6 0
možnosti
Foto

Super článek, překvapilo mě, že se najde mezi hejnem extremních názorů člověk, který vidí situaci s rozumným nadhledem. Potěšilo mě přečíst si názor člověka co má všech pět pohromadě. Děkuji.

6 0
možnosti
AK

Hlupak pro me neni ten, kdo chce nejaky cil jiny nez ja.

Hlupak pro me je ten, kdo chce nejaky cil, ale ja vim, ze metoda, kterou pro to voli, k tomu cili nevede,

(I kdyz, jak se rika, i cesta muze byt cil)

1 0
možnosti
IM

Jak bylo již zmíněno,volba prezidenta začíná připomínat Superstar a tu jsem upřímně nesnášela...

5 0
možnosti
LJ

Je pravda v tom, že bychom měli respektovat volbu toho druhého, ale zase nesdílím názor, že zas tak o nic moc nejde. Jde. Pořád. Vždycky je lepší a více či méně horší volba.

Mému tátovi bylo náct, když byl rok 1948 a řekli mu, že dostane nové monérky, když půjde s ostatními dělníky na náměstí. Tak šel, protože měl ty svoje už roztrhaný, nevěděl, o co jde. A pak 40 let nesnášel komunisty.

O minulých volbách lidi nešli volit. Přišli jen komunisti a teď se ti, co nešli volit, diví, jak je možné, že jsou komunisti zase ve funkcích. Každá volba nese své následky. Jde o to jaké a zda se nám je chce nebo nechce nést.

Tak co? Losna nebo Mažňák!?! Nebo snad slušnost? Dokáže slušnost sama o sboě vyhrát? Už jo? Ještě ne? Uvidíme.

5 0
možnosti
VN

Vše je to o přetrvávajícím bolševickém myšlení tohoto národa... aneb kdo nejde se mnou , jde proti mne.

5 0
možnosti
JP

J81a32n 84P82a83v98l56í10k

20. 1. 2013 12:04

Mně se ta volba mezi oběma kandidáty jeví jako test kultury národa. Zda chceme tu pokleslou nebo raději na úrovni o něco výše.

9 6
možnosti
OH

Roztomile skrytá reklama a zároveň ostouzení voličů protikandidáta.

A jak vím koho volíte? No stačí se podívat na sloh a styl a formulaci - vždy%t tak nám je předkládá iDnes a o Lidovkách ani nemluvím (ty mají problém s pomočováním když píší na obhajobu svého favorita).

Takže, kupte si Pampersky a dál obhajujte "kulturu" národa, nebudete si muset tak často měnit štěstím pocvrkané spodní pradélko.

8 6
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4318x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.