Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Zajímavý článek.

0 0
možnosti
VC

V70i84t 31C24h50a41l16u68p27a

17. 10. 2014 6:08

Turci můžou klidně přihlížet na hranicích jak IS postupně likviduje Kurdy v Kobani, ale až jim budou sekat (turkům) hlavy také, tak budou muset bojovat na straně Kurdů chtě nechtě. Ono paradoxně vznik hrdlořezů IS může celkově islámu paradoxně pomoci, když se proti IS všichni muslimové (ať už z Iráku, Sýrie, Iránu nebo dokonce třeba i Pákistánu) spojí a můžou tak světu dokázat, že islám neznamená řezání hlav zaživa nebo vypichování očí atd. ale že dokáže i proti takovým zvěrstvům bojovat

1 0
možnosti
MS

Pěkně podáno. R^ R^

Věta "Kurdy by Turci nejraději zapomněli, potlačili, kdybychom neměli to civilizované 21. století..." mi připomněla majora Terazkyho: „Keby bola vojna, Kefalín, něhal bysom vás bez súdu odstreliť. Ale že máme, čo sa dá robiť, hen ten mier, trescem vás iba tridsiati dňami ostrej vezby.” ;-D

1 0
možnosti
MM

Je to zapeklitá situace. Kurdové válčí proti IS za nás za všechny. Přijmuly statisíce uprchlíků, nejen Kurdů ale i Asyřanů, arabských křesťanů, jazídů, Arménů.. Zatímco v Iráku je chaoz, jejich autonomie na severu je relativně fungční a donedávna ještě i prosperující.  Bylo by logické, kdyby "naoplátku" za to vše, požadovali od nás uznání jejich vlastního státu..  Byl by to ale začátek dalších problémů, tím špíš, že Turecko je členem NATO. Je to těžké..

2 0
možnosti
JC

Již dlouho jsem zastáncem práva Kurdů na samostatný kurdský stát.

4 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.