Bacha na splachování

Tak jsem se dočetl, že "Příští týden Evropská komise zveřejní nové standardy pro všechny druhy splachování na toaletách" a uklidnilo mě to. Ano, to je přesně důvod, proč máme Evropskou komisi a odpovídá to jejímu významu.

Koneckonců po zákazu žárovek bylo jasné, že euroúředníci budou muset pro letošní rok vykázat aspoň jednu další vyhlášku, aby obhájili svou existenci a plat bruselského úředníka.

Vlády členských zemí dostanou pak uloženo zapracovat správné splachování do legislativy. Do bytů budou chodit kontroloři a ověřovat dodržování. Za nesprávné splachování budou uvaleny pokuty, odebírány děti na převýchovu a zatvrzelci udou fasovat léta kriminálu nepodmíněně. Na druhou stranu po srovnání fotek z vazební věznice a strahovských kolejí je na místě otázka, jestli by euroheretici neměli být trestáni spíš povinným vysokoškolským studiem a bydlením na koleji.

Potíž je, že tímto opatřením Evropská komise vyčerpala svůj kreativní potenciál na letošek, ale co bude příští rok? Já bych navrhoval, aby konečně normovala správnou velikost, tvar a konzistenci lejna. Aby si každý dělal jen tak, jak honapadne, a nedejbůh chodil na velkou častěji než stanoví norma, to by bylo velmi zhůvěřilé. 

Normování lejna by snad mohlo dostatečně zdůvodnit práci Evropské komise a jejích 130.000 euroúředníků na rok 2014-2015. Pak hrozí velká nejistota ohrožující sociální smír, protože úředníci by se mohli ocitnout bez relevantní pracovní náplně. Ale myslím, že ho nějaký tvůrčí vedoucí duch, třeba předseda Evropské komise, nebo ten pracovitý člověk na postu evropského prezidenta (fakt takový post existuje) vymyslí něco nového. Od toho jsou to lídři.

Autor: Tomáš Houška | čtvrtek 31.10.2013 11:11 | karma článku: 16,19 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34