2013 v české historii

Čeká nás plodný rok se šťastným číslem 13 na konci letopočtu. Protože většina čtenářů nemá doma křišťálovou kouli, aby z ní věštili budoucnost, dovolil bych si posloužit bezplatným nahlédnutím do budoucnosti naší milé země. 

Ústavní soud se 4. ledna sejde k debatě nad volbou prezidenta. Otázka je, jestli to vzhledem k datu voleb 11.1. není předčasné, ale jsou to kluci a holky pracovití, tak jim nebraňme. 

O týden později zvolíme prezidenta a ten po své inauguraci vyrazí na přátelské mezinárodní turné, během kterého trochu zpropaguje Becherovku a zachrání tak český průmysl před daší recesí. 

Ministr vnitra Heger mezitím navrhne zákon, který mezi trestné činy zařadí jezení sladkostí, koblih a mořských plodů, a konečně i máslo bude zařazeno mezi nebezpečné látky, na jejichž použití bude třeba speciálního povolení.

V únoru zjistíme, že prezident není skutečný prezident, protože byl zvolen podle neplatých pravidel. Podle úředníků MV navíc bude zvolen vzdoroprezident, který lépe rozumí statistice a matematice. Dojde ke schizmatu a oba vzdoroprezidenti se vzájemně exkomunikují z církve a zbaví se občanství.

Když premiér Nečas vyžene v březnu Peake z ministerstva zemědělství a Bárta odmítne převzít zdravotnictví po Chalupovi, dojde k vládní krizi a poslanci si navrhnou zvýšení rizikového příplatku. Rozejdou se však v pohledu na to, jestli ho danit nebo nedanit. Poté, co Hegerovo ministerstvo vnitra vyhlásí parlament za suchou zónu, ztratí vláda podporu jednoho z prezidentů a ten rozpustí sněmovnu.

Předseda senátu se pak prohlásí císařem a uzná, že Becherovka je základní lidské právo a občané mají právo na Becherovku zdarma.

Na hranicích postavíme pokladny a od cizinců budeme vybírat vstupné, čímž zachráníme ekonomiku země. Oba vzdoroprezidenti pak budou nominováni na Nobelovu cenu za mír.

Až skončí občanská válka odhlasujeme si konečně nějakou smysluplnou ústavu a nadělíme si ji pod stromeček. Silvestr 2013 budeme většinou abstinovat, protože Becherovka už bude vychlastaná, ale zato vynalezneme koblihy plněné mořskými plody a budeme si je mazat máslem, které ozbrojené milice vyprostí ze zbrojních skladů armády.

Tedy si to užijme. 

Autor: Tomáš Houška | sobota 29.12.2012 12:24 | karma článku: 13,63 | přečteno: 662x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34