Splácím dům, proto teď nemůžu rezignovat

Dnes mne na iDnes zaujal článnek Janka Kroupy "Státní zástupkyně se přátelila s rodinou mafiána" (http://zpravy.idnes.cz/statni-zastupkyne-se-pratelila-s-rodinou-mafiana-f7g-/domaci.asp?c=A081112_221558_domaci_zra). Jakási paní Elen Votavová, která je momentálně vysoce postavenou státní zástupkyní, zde čelí podezření autora z konfliktu zájmů.

Rozhodovala prý o kauzách svých známých a některé z nich dokonce propustila i z vazby. Dokázala to i tak, že například někomu údajně zapomněla prodloužit vazbu. Článek popisuje různá podezření na korupční jednání paní Votavové.

To samo o sobě, zakládá-li se na pravdě, je zrůdnost. Ale součástí článku je odkaz na rozhovor s paní státní zástupkyní. No a to je tedy opravdu silná káva. Nejde tak ani o obsah výpovědi paní  Votavové, ale o formu jejího vyjadřování a použitém slovníku. Jde z toho mráz po zádech, uvědomíme-li si jakou funkci tato paní zastává. 

Korunu všemu nasadila prohlášením, že teď nemůže rezignovat na svou funkci, protože musí splácet hypotéku na dům. Aha, tak to je jiná! Hned má člověk více pochopení. Zapamatujte si tento argument, kdyby náhodou při redukci pracovních míst u vašeho zaměstnavatele mělo dojít i na vás. Tomuto argumentu prostě nelze odolat. Přečtěte si článek pana Kroupy celý a snad mně dáte za pravdu. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Houdek | čtvrtek 13.11.2008 8:01 | karma článku: 13,58 | přečteno: 604x