Foto

J70o95s83e59f 47B47á70r84t51a

12. 5. 2024 11:32

Řešil bych asi obsah těch publikací, kde byly publikovány je podruzne.

Foto

Pane autore, a kde publikujete Vy? Není třeba tohle iDNES také predátorské médium?

ZH

Já se nevydávám za vědce, nevedu žádnou univerzitu, neucházím se o politickou funkci na niž bych potřeboval vyuít odbornost.

JL

Vas clanek tentokrat nevzbudil zadny velky ohlas, pane Zdenku Hornere. Snad tim logickym psanim. To u vas je prekvapive.

Ale k veci. Kdyz jsem emigroval v 68 roce, po tech vsech utrapach s timto pocinem, jsem zacal dukladne studovat ten zacatek druhe svetove valky. Jelikoz jsem byl na zapade, dostal jsem moznosti ktere tehdejsim Ceskoslovensku nebyly k mani.

Ustrnul jsem u bezneho vypraveni o prechodu Hitlera co by radneho ministerskeho predsedy, v diktatora, ktery zasvetil svuj zivot v vytvareni takove besneni.

Situace po treti celostatni volbe byla tak napjata, ze bylo nemozne se na necim domluvit. Koalice nacistu s Papenem jiz po druhe zklamala a Papen znovu odstoupil z koalicni smlouvy. Tento papir ktery Hitler predlozil Hinderburgovy (prezident Nemecka) byl treti v poradi. Prezident Hindenburg byl velmi nemocny vojak a podlehl natlaku Hitlera, na doplneni Hitlerem Papenovy cleny vlady. Tim ten prechod z demokracie na diktatorstvi bylo ukonceno. Bylo to velmi kratke a bez jedineho vystrelu.

Zde je ukazka nedostatecne organizace ve vedeni statu. Spolkovy system neosahoval kontrolu Snemovny (pripadne Senatem), ktery by neuznal cely prubeh voleb a predani moci Hitlerovi. Jeste dnes, snad mimo Francii, stejny system maji vsechny staty v EU. To ma i CR, ktera nedava Senatu tu dulezitou moc na dohlidnuti nad vladou a Snemovnou.

Tento vas clanek me dovolil se zminit o prechodu z demokracie na diktatorskou rezii. Gottwald a jeho sebranka to udelala stejne.

Jsem vsak stasten za ten clanek ve vedeni statu jmenem Senat. I kdyz ma slabou moc, pri nemoci Zemana byl to tento utvar udrzujici klid ve state.

Dekuji za pozornost a preji krasny weekend.

  • Počet článků 832
  • Celková karma 22,19
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik