MB

Pokud jste schopen napsat (cituji) ...

Když vyzval Palestince, aby odešli ze severu na jih území Gazy, mohl Izrael, který zjevně Gazu považuje dál za součást Izraele uspořádat demokratické volby a příkladnou spoluprací s novou reprezentací mohl motivovat ostatní Palestince k přehodnocení perspektivy Hamásu.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/horner/ministri-zahranici-eu-zacinaji-diskutovat-o-sankcich-vuci-izraeli.Bg24050804

... tak pouze opět dokládáte, jak totálně jste mimo a že Vaše bláboly nemůže brát žádný racionálně uvažující člověk vážně.

FL

To je společný rys všech co hejtují Izrael - vědí o situaci kulové

Foto

Proč by měl Izrael podporovat vznik státu, jehož jediným cílem je zničení Izraele?

FL

Nebudu se zabývat všemi omyly z článku. Jenom tolik: U Palestinců má Hamás podporu 40%-50% nikdo jiný, žádná jiná organizace takovou podporu nemá ani zdaleka. Pokud vznikne stát Palestina, k moci se demokratickými volbami dostane zase Hamás a Palestina se stane velkou Gazou. Základnou militantů s potenciálem k vraždění úměrnému své velikosti. Samostatnou Palestinu může podporovat jen ten, komu se buď zabíjení líbí, nebo nezná situaci.

HH

A Vy ji znáte? Mám pocit, že jen kecate.

RC

"Brutalita posledních útoků v oblasti Rafahu překračuje únosnou mez představ z úhlu evropských hodnot."

Před 14 dny odtud Hamás vyslal rakety na humanitární přechod Kerem Šalom s Gázou a zabil 4 naše (jsem z Izraele) vojáky. Před 2 dny teď z Rafahu opět Hamás vystřelil další takety, tentokrát na Tel Aviv. Některé z nich skutečně dopadly v samotném Tel Avivu.

Tímto se potvrzuje správnost rozhodnutí naší vlády o úroků na Rafah, který už měl přijít mnohem dříve. Ale nikdy není pozdě.

"Snášenlivost se musí vytrvale pěstovat, jako kdysi mezi Francií a Anglií nebo Francií a Německem po jejich krutých válkách"

Hamás, Islámský džihád a Írán přísahali na Korán, že zničí Izrael.

To tedy nelze srovnávat s evropskými zeměmi ve válkách. Ty země chtěli vojenský dobýt území, nikoliv definitivně zničit stát jako takový. Takto to nelze srovnávat.

"Stát Palestina by zde již dávno existoval, kdyby tomu nezabránil atentát na Jicchaka Rabina (1995)"

Nemohl. Teroristické akce proti našim civilistům od Hamásu, Islámského Džihádu i Fatahu by i v případě neúspěchu atentátu na J.Rabina nepřinesl. To by i J.Rabin nedopustil.

TB

A to je přesně ten důvod, proč být tvrdě proti zrušení práva veta. Pokud by nebylo, tak by nás západní polomuslimské země hravě přehlasovaly a my jakožto věrný spojenec Izraele bychom museli ty sankce uplatňovat....proti zrušení práva veta jsou například Piráti nebo část Spolu (hlavně pan Niedermayer) 👎

LP

Já bych vážně mic chtěl vidět, jak by vypadala ta humanitární obrana v duchu evropských hodnot. Zřejmě podobně, jako se invazi ze Středozemního moře nyní brání jižní státy.

Foto

Státy EU by se měly soustředit na své problémy a že jich mají. Co se děje ve státech po světě jsou zase jejich problémy a když je připustily, tak ať si je samy řeší.

DR

Stalo se. Místní "izraelci" si zařádili, jak vidím.

  • Počet článků 842
  • Celková karma 25,96
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik