Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pojem kulturní rasismus je chybný principiálně, protože spojuje dva zcela nesourodé pojmy – kulturu a rasu. Dnes víme, že lidský genom je tak jednotný, že uvažovat o "druzích" lidí (tedy ve smyslu ras) je prostě nesmysl. Ovšem o kulturách to neplatí. Pojem "kulturní rasismus" vychází z předpokladu, že všechny kultury jsou stejně kvalitní, takže ten, kdo posuzuje jejich kvalitu, tak se ve Vašich očích stává "kulturním rasistou". Jenže lidské kultury opravdu nejsou stejně kvalitní. Některé kultury mají vyloženě charakter destruktivních kultů.

Kultura, která přirovnává ženu k poli, k psovi nebo k oslovi (jako napříkald islám) si nezaslouží žádnou ochranu ani respekt. Naopak – měli bychom bránit tomu, aby principy této kultury jakkoli ovlivnily naši kulturu, kde jsme se těchto destruktivních myšlenkových stereotypů zbavili. Občanskou společnost nelze budovat na podkladě tolerance ke kulturám, které jsou založeny na nerovnosti pohlaví, nerovnosti víry i nerovnosti národa. Proč asi muslimové hovoří o "národu muslimů"? Právě proto, aby kritiku islámu mohli snadněji zaměnit za rasismus. Vy jste pro ně požehnáním.

2 0
možnosti
ZH

Na tom, že kultury nejsou stejně kvalitní se jistě nikdy neshodneme. Taková představa je strašná, zavádějící a nebezpečná. Takto se vyvolávají pogromy a války, obhajuje kolonizace apod. Destruktivní kulty jistě existují, ale zaměňovat je za kulturu celé nějaké populace je v rozporu se zkušeností. V tom destruktivním islámu nám milarda muslimů nejde denně po krku, nenapadá země NATO, vytváří naopak s námi různé koalice pro boj s islamizmem. Spolupracují s námi proti extremismu a my je potom zrazujeme, kvůli lidem vašeho názoru.

0 2
možnosti
JU

J85i14ř60í 20U91r45b95a88n

28. 11. 2018 9:26

Lidi se dělí na dvě skupiny, lidi a Hornera.

3 0
možnosti
JG

Pane Hornere, moc prosím, zda byste mi mohl vysvětlit, jak jsou diskriminováni dlužníci (podle vás dokonce nejvíc). Zákonem podporované tzv "oddlužení" je založeno na tom, že je dlužníkovi vymezený určitý čas na zplacení určité ČÁSTI dluhu. Zbytek dluhu stát dlužníkovi odpustí, ale věřiteli nezaplatí. Opravdu máte pocit, že tím diskriminovaným je tu dlužník ? To, že nějakému člověku chybí zodpovědnost není diskriminace. K vašim tvrzením stran rasy se vyjadřovat nebudu, takovou kupu nesmyslů jsem už dlouho nečetla.

4 0
možnosti
KK

Máte pravdu, na rasách nezáleží. Dobrým člověkem může být běloch, černoch i asiat. Problém je jinde a to ve způsobu života jedince a jeho předků. To ho předurčuje k tomu jaký asi bude. U migrantů by nebyl problém barva jejich kůže, ale to, že vyznávají jiné zvyky a způsoby života a že jsou oddáni své víře, která nerespektuje zákony a práva vyspělé západní civilizace. A tito jedinci se své víry a způsobu života nejsou ochotni vzdát. A vzhledem k tomu, že lidí je na světě více než dost, není důvod obětovat západní civilizaci, těmto lidem. Rozhodně podporuji sekulární společnost. Ale uvědomme si, že v zemích odkud migranti pochází má hlavní slovo jejich víra a to nikoliv svobodná víra, ale totalitní víra. Protože kdo nedodržuje zákony víry je tvrdě potrestán. Já si pro své děti přeji svobodnou zemi a nikoliv zemi s nespravedlivými autoritářskými zákony pochybných náboženství. A pochybná jsou všechna náboženství, neb všechna jsou v rozporu se svobodou jedince.

6 0
možnosti
ZH

S vámi je to nesmírně obtížně. Vezmete si z něčeho část a pak z toho dedukujete nesmysly. Že existuje i dědičná linie po matce (mtDNA) asi nevíte, nebo zamlčujete - totiž vypadá výrazně jinak, než linie po otci.

Lidské skupiny existují a jsou různé. Je fuk, zda jim budeme říkat rasy, národy či jinak - zkrátka zde platí zákony dědičnosti a zákony evoluční, které od sebe určité skupiny lidí během jejich vývoje oddělily, závisle na tom, jak byla daná skupina "izolovaná" od jiných skupin. Můžete to sice jakkoliv popírat, ale to je asi tak vše, co proti ověřené skutečnosti můžete dělat.

Proto jsou mezi těmito skupinami odlišnosti jak po stránce fyzické, tak i ve způsobu fungování mozku. Zkrátka, mozky lidí, kteří žijí například v našem klimatickém pásmu fungují jinak, než mozky lidí, kteří nemusí řešit (samozřejmě v horizontu dlouhých generací) přežití zimy. Prostě fungují na jiné strategii, která vychází částečně z vrozených vlohů. Pokud přesunete velké množství lidí uzpůsobených životu v podmínkách, ve kterých není třeba dlouhodobě plánovat do klimatického pásma s delšími zimami a necháte je tam napospas jejich osudu, většina z nich jednoduše zemře, i když jim vysvětlíte, co mají dělat. Zbyde jen malá část, která se dokáže adaptovat a ta pak postupně během několika generací předá své schopnosti adaptace svým potomkům.

8 0
možnosti
ZH

Zcela věcně. Podle mne mtDNA po matce na podstatě věci nic nemění a nebylo podstatou blogu vykládat celou problematiku genetiky. Mění podle vás ženská linie DNA něco na definici rasy?? Rád se nechám poučit.

Chcete říci, že různost mezi lidmi je geneticky tak předurčená, že z malých, hloupých a nekulturních poměrů nemůže povstat génius a naopak? Jistě si dovedete představit, co si lze o takovém myšlení myslet. Genealogie právě poskytuje ohromné až zdrcující množství důkazů o pozvednutí českého národa ze selského stavu, když jeho šlechta byla vyhnána po Bílé Hoře.

Klimatická funkce mozku zní pěkně, ale buďte tak laskav a podložte ji nějakým odkazem na výzkumná fakta. Zatím soudím, že je to vaše myslná představa, že povaha některých klimatických prostředí je vyšší a jinde nižší. Řeší se jen jiná sada problémů naprosto stejné náročnosti.

0 0
možnosti
Foto

A co opice? Už jste taky zkoumal jejich DNA? ;-D

2 0
možnosti
ES

Co ještě vydedukujete, abyste nás přiměl otevřít těm nájezdníkům vrata a náruč? Ať si žijí jak chtějí,dobře nebo špatně, ať jsou super inteligentní nebo duševně méněcenní, je mi to lhostejné, ale ať hlavně sedí u SEBE DOMA. Tady je nechci, protože si přeju, aby moje děti a vnuci žili ve světě, v kultuře a tradicích, jaké známe a jaké sem patří.

15 0
možnosti
PT

P82e91t68r 79T83o85m74e23k

27. 11. 2018 16:51

Okamura je asi schopen lecčeho ale vy a madam Palková taky. Třeba radosti z poislámštění Evropy.

9 0
možnosti
JT

J35i54r61i 33T37i51c34h78y

27. 11. 2018 16:32

Cesi a Nemci neexistuji, protoze maji stejne DNA. To je logika! Nemam v umyslu se poustet do slozitych rozboru, snad staci se zeptat lekaru, jestli rasy existuji. Kazdy to vidi na vlastni oci.

6 0
možnosti
ZH

Rasy na vlastní oči ;-D to sedí!!

0 6
možnosti
PT

P48e36t31r 94T38o58m93e79k

27. 11. 2018 16:52

Bodejť by ne.Rv

4 0
možnosti
  • Počet článků 826
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 970x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik