Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P.Horner je zaníceným obhájcem "jediného správného názoru" a rád vymýšlí novotvary, tak jsem speciálně pro něj také jeden vymyslel - sluniáš - složeno ze sluníčkáře a Koniáše.;-)

15 0
možnosti
ZH

Místo aby mě to urazilo, tak jste mě potěšil; to je moc pěkné, děkuji :-)

0 0
možnosti
MP

Mě by zajímalo, jak je to třeba u psů - jestli tam je také stejný genetický základ, tudíž ani psí rasy neexistují, anebo je to tam nějak geneticky jinak a psí rasy tedy legitimně existují, a potom by mě zajímalo, jak je možné, že u psů se rasy vyvinuly a u lidí ne? A proč se u řady zvířat počítá dokonce s různými druhy týž zvířat - např. medvěd hnědý a medvěd lední jsou evidentně oba medvědi, přesto rozdílné druhy, zatímco člověk Seveřan (např. klasický Švéd) a člověk ze střední Afriky vypadají také naprosto odlišně, a přesto se má jednat nejen o týž druh, ale dokonce i bez rozdílu rasy. Což je tedy rozdíl, který evidentně bije do očí a celkem se příčí zdravému rozumu. Můj osobní dojem je ten, že politická objednávka a aktivistická lobby jen prostě prosazuje tezi, aby rasy nebyly (když nebudou rasy, nebude rasismus) a snaží se tak ohýbat realitu.

13 0
možnosti
ZH

Plešatý a vlasatý je také mezilidský rozdíl. Lze z toho vyvozovat něco o rase ????????!!!!!!

0 5
možnosti
Foto

Myslím, že Vaše pozitivní snaha nemůže přinést pozitivní změnu myšlení u nikoho, kdo mají potřebu kohokoli nějak diskriminovat. Pokud se někdo potřebuje vůči někomu zásadním způsobem vymezovat a cítit se lepším (patřit mezi ty lepší), najde si objekt, objekty, skupiny........,na které bude hledět s vrchu. Příkladem jsou i mnozí neohraničení fanouškové. Těm je celkem fuk, jaké národnosti nebo řasy jsou zastoupeny v týmu nepřítele, a přesto se dokáží server i mimo stadiony.

0 1
možnosti
PB

P42e65t51r 35B12u71r76i80a72n

27. 11. 2018 14:05

Pozitivní snaha je jedna věc a bohapusté lhaní věc druhá.

7 0
možnosti
LB

Pane Hornere, tak zmatenou duši jako jste vy, aby člověk pohledal.

1. Na pojmu "rasa" nic špatného a pouze rasisté na tom pojmu něco špatného vidí. Jistě se poznáváte, není-liž pravda?

2. Pojem rasa je funkční a praktický, protože umožňuje identifikaci různých lidí dle vnějších znaků. Domnívám se, že je věcí elementární logiky pochopit, že určení "vysoký černoch" a "malý běloch" je přesnější, nežli "vysoký ten" a "malý tamten".

3. Jak je pro vaše slohová cvičení příznačné, zcela neuchopitelným způsobem jste přešel od ras k dlužníkům a nepřizpůsobivým, abyste korunoval dílo stejně neuchopitelným pojmem "okamurismus" a jeho údajným spojení s neonacismem. Abych vašemu dílku nedodával dlouhým komentářem punc důležitosti, uvedu k poslednímu pouze tolik, že Okamura ve svém vyjádření zmínil rasu jako jeden z řady rozlišujících faktorů, na kterých se identifikuje skupina "národ" (nenapíšete stejně zajímavý blog o tom, že národ neexistuje?), národní stát a stát jako jednotka vůbec.

30 1
možnosti
LB

Safra Polický, vy jste taky všude :-)

8 0
možnosti
MD

Prvni by to vzal z druheho konce. Mozna, ze pro druheho narocne na pochopeni, lec nelze jinak. Tedy .. a vejce si dokazete usmazit sam?

0 1
možnosti
Foto

současně se ale mohu i zeptat, kam až chce zajít respekt k lidským právům některých jedinců.

příkladem budiž třeba Anders Behring Breivik

0 0
možnosti
AT

A nejsou diskriminovaní také zloději? Pronásledovaní policií, stigmatizovaní označením "zloděj" a nakonec souzení a zavíraní.

5 1
možnosti
LB

Základem ideologie, jejíž rysy pan Horner jasně naznačuje, je fakt, že diskriminováni jsou všichni. Různí diskriminovaní se pak srocují do různých skupin a ti nejagresívnější (v oné ideologii zvaní nejvíce diskriminovaní) si pro sebe vyhádají na zbytku společnosti neoprávněné výhody. Vejvar z veřejných daní pak dostanou ti kterým je jejich údajná diskriminace většinou fuk, nicméně zastávají ideologicky správné postoje ze zištných důvodů.

Jo, tak nějak se to dělo na úsvitu lidských dějin a dodnes jest možné to pozorovati kupříkladu v tlupách veleopů.

8 0
možnosti
PB

P64e27t90r 43B58u74r14i47a77n

27. 11. 2018 12:15

V naší společnosti jsou nejvíce diskriminováni dlužníci. Situace dlužníků se podobá někdejšímu doživotnímu otroctví. Nejde jen o společenský tlak na vymožení hodnoty. Být dlužníkem znamená stigmatizaci horší než u vraha.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=689615

Naprosté nesmysly. Naopak, dlužník má dnes rozhodně víc práv a společenské péče, než věřitel. Věřitelé jsou u nás diskriminováni a stigmatizováni na každém kroku. žádný společenský tlak na vymožení hodnoty se nekoná. Naopak je zde tlak ještě více okrást věřitele. A nejen tlak, je to dokonce i uzákoněno.

5 1
možnosti
ZH

Dojemná óda na lichváře ;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 832
  • Celková karma 23,15
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik