Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Srovnání Putina s Hitlerem je zcela na místě. Stejně jako jeho srovnání s Pol Potem, Maem či s jakýmkoliv reprezentantem radikálního islámu. Jistě, současný ruský režim se od těch výše uvedených liší v jednotlivostech. Není ani zdaleka tak krvavý zejména k vlastním obyvatelům. Neliší se ovšem v tom hlavním, v nekompromisním směřování od jakž takž snesitelné autokracie ke standardní diktatuře. Tím roste pravděpodobnost k opravdu krvavým represím. Jaký osud by čekal po ukrajinské prohře nový ruský "Protektorát Ukrajina" si není těžké představit. Nakonec sami Rusové mají dlouhodobě jasný recept, co s Ukrajinou po totálním ruském vítězství. Po vítězství nad zemí a národem, který prý neexistuje.

2 1
možnosti
MB

Je téměř obdivuhodné, co všechno dokážete zhňácat dohromady, osobních urážek nevyjímaje. Komentovat tento slepenec smysl nemá, je ale třeba ocenit, že na rozdíl od nejmenovaných hrdinů nezavíráte diskusi.

13 0
možnosti
Foto

S řadou věcí ve Vašem blogu naprosto souhlasím. Jen namátkou uvedu třeba srovnávání Hitlera s Putinem,které je v mainstreamu i u některých místních bloggerů oblíbené. Celkem správně jste také předpokládal odpor, který Váš text vzbudí. Jenže ono je třeba o tom diskutovat a předkládat i odlišné názory, stejně jako je třeba hledat řešení celé záležitosti. Zakopat se na pozici, že o tomhle se prostě nediskutuje a že každý, kdo přichází s jiným názorem, je proruský troll a Putinův agent, je dalším krůčkem k tomu, aby se ani o jiných věcech nediskutovalo, aby za trolly v jiném smyslu a při jiných příležitostech byli označeni všichni, kdo projeví odlišný pohled na věc. Takže podle mě je velmi dobře, že jste to napsal. A vždycky se najde dost takových, kteří názor, který jim nekonvenuje, označí třeba za "nechutný text", "myšlenkový průjem" či "mletí nesmyslů". Znám to

10 7
možnosti
MV

Vyjádření nesouhlasu a např podivení se určitým autorem vypsaným skutečnostem - to není odpor. Jen nesouhlas a podivení se. A pokud někdo de facto a sem tam skrytě obhajuje nebo schvaluje pozice RF v aktuální situaci na UA (bránit se nemá smysl, Rusové vyhrají, co ti mrtví? Krym nebyl ukrajinský a další relativizovani), tak si mám o dotyčném myslet co? Že je to trdlo, nebo že je to vlastně...?

8 0
možnosti
Foto

J16i72r87i 54C14i55z

27. 4. 2024 13:11

Vite pane Horner, ten felcar je ze soucasne NF a kdo prijde do jeho ordinace musi predlozit legitimaci clena NF, jinak je vykopnut k jinemu doktorovi. Ke vsemu klidne neznamym lidem tyka stejne jako to asi delal v ZO KSC, protoze za socialismu byla drtiva vetsina doktoru komunisty. Vy sice pisete o nazorech felcara, co uplne kasle na Hippokratovu prisahu a velice rad by zlikvidoval vsechny rusky mluvici lidi, ale mistni sestava clenu NF se, jak jste spravne ocekaval, do vas navazi prosazovanim nazoru cele soucasne vladnouci NF. Uvedomte si, ze tito "valecnici" od bucku a piva nikdy v zadne armade neslouzili a nemaji ani poneti, co to znamena. Je tady clanek o Ukrajincich, co radsi plavou pres Tisu do Rumunska nez aby se nechali nalit do armady a padnout za oligarchy. Taky jiz za to plavani nekteri zaplatili zivotem. Je zrejme, ze i zapadni civilizace zacina prehodnocovat svoje postoje ke konfliktu. To, co predvedla ta banda stariku z kolonialne-otrokarskych statu predevsim V.Britanie v r.1919 (V.B. nikdy nebojovala za demokracii, ale poze za svoje kolonie) je opravdu pouceni z historie, protoze zcela nesmyslne reparace vyplivnute na Nemecko byly urodnou pudou pro nacionalni socialismus. A likvidace jedne mocnosti R-U jen ten vyvoj urychlila. Chteli vladnout celemu svetu z Londyna.

1 15
možnosti
MV

A tohle všechno vy sám? Felčar ze ZO KSČ, který by rád zlikvidoval všechny rusky mluvící? Banda koloniálně otrokářských států? Bojovníci od bůčku a piva, kteří v žádné armádě neslouzili?

Vy máte fakt dost. Nicméně máte i můj obdiv, že nevahate a sdelujete o sobě veřejně víc, než dokážete rozpoznat. Pěknej slunnej víkend přeju

10 2
možnosti
Foto

Nemusím se vším souhlasit, ale... za odvahu.

4 7
možnosti
MV

Za jakou odvahu? V čem?

9 2
možnosti
Foto

Za potlesku chciválků se pomalu šineme k další válečné katastrofě.

6 13
možnosti
JK

Chciválek je kravina.

5 0
možnosti
JP

Mír by chtěl každý, ale zdejší míroví bezmozci nechápou, že mír, tj. kapitulace Ukrajiny, by pouze znamenala další expanzi Ruska a ještě horší válku. Jsem už starý, komunisté do nás od základky hustili "mnichovskou zradu" a že jsme se měli proti Hitlerovi bránit. Dnes komunisté volají po "míru" a ustupování Rusku. Rusko je pro ně zřejmě země vyvolená, které je dovoleno vše.

6 1
možnosti

Proč tak bohapustě lžete? K referendu na Krymu nedošlo bezprostředně po rozdělení Společenství nezávislých států, ale až v roce 2014 poté, co ho obsadili "zelení mužíčci" z Ruska. A když už se oháníte Čapkem, měl byste zmínit také drama Matka, které vrcholí tím, že matka dává svému poslednímu synovi pušku a posílá ho do boje, když se dozví, že ve válce umírají i děti (jak příznačné pro dnešní Ukrajinu).

13 1
možnosti
Foto

V první prosincový den roku 1991, si Ukrajinci referendem odhlasovali samostatnost. Krym povýšen na „autonomní republiku,

3 0
možnosti
JZ

Rusko nebojujé s korupci. Kreml korupci toleruje a pouze občas někoho, kdo se znelíbí Putinovi, sejme. Toť vše. Jinak Putinovým lidem je dovoleno vše. Krást, korumpovat i zabíjet.

15 1
možnosti
PJ

víte pane Hornere, váš blog spíše vypovídá hodně o vás, takové to cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. Dám vám jednu drobnost k zamyšlení. Je všeobecně známo že Ukrajina vlastnila jaderné zbraně. Jste přesvědčen o tom, že už žádné nemá? A že by je v čase nejhorším pro ni nepoužije? Co myslíte?

9 2
možnosti
Foto

To, že Ukrajina nemá atomové zbraně je jasné jak facka. Ničení atomových zbraní probíhalo pod dohledem mezinárodní komise.

2 0
možnosti
  • Počet článků 849
  • Celková karma 24,79
  • Průměrná čtenost 966x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik