Foto

To je pořád to samé dokola: "Kdyby policie udělala to či ono, tak by k masakru nedošlo..." Jenže ty informace, které máme dnes, v daném okamžiku policie neměla. Policisté nevěděli, kde se onen budoucí pachatel nachází, v budově byli poprvé v životě atd.

A místo toho se nám tak dostává hysterických výlevů "oni nám něco zatajují, oni nám lžou". Jděte s tím už do háje pane autore.

JN

Že policejní šéfové v některých svých vyjádřeních lhali (například ohledně možnosti zhlédnout kamerový záznam), to jasně dokládá odkaz, který autor do svého textu vložil:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/filozoficka-fakulta-strelba-kamery-policie-vysetrovani.A240621_200049_domaci_vals?zdroj=domaci_hp

Foto

Hledejme, kde se stala chyba, poučme se z toho.

Zatím se pouze hledá ten, kdo musí položit hlavu na špalek.

PZ

Všichni, včetně autora, se soustředí jen na posuzování důsledku. Faktem však je, že rodina, příbuzní, spolužáci, učitelé a profesoři a další z okolí pachatele svým jednáním napomohli vytvořit vraždící monstrum a nyní svorně ze všeho viní polici, která byla až na konci celého smutného příběhu. Je to jen obhajoba sebe sama, hledání problémů všude kolem, začít by měl každý u sebe, což je velmi těžké.

JN

A Vy snad máte informace o tom, že by autor článku (případně někdo z těch, kdo například kritizuje mlžení policejních šéfů), patřil k příbuzným, spolužákům či učitelům toho pachatele?

VD

Když byly na Moravě v r.1997 povodně, lidi si pomáhali. Když byly povodně 2002 v Praze, lidi se navzájem dávali k soudu, kdo za co může.

PC

Souhlas!

Koalice a její věrní adoranti by nejraději vše, co se jim nehodí do krámu, zametli pod koberec. Zato pokud by se jen něco naprosto bezvýznamného šustlo na druhé straně, tak z toho vyrobí celonárodní pozdvižení. Zde se ovšem skutečně jedná o skutečně velmi závažnou věc a nedokážu pochopit, jak autorka, kterou zmiňujete, vyzývá k "utišení" a cynicky tak znanevažuje utrpení pozůstalých.

P.S. Ovšem nutno přiznat, že se takto chová každá opozice, aby i z tragédie vyrejžovala své politické body. V tomto konkretním případě se ovšem zcela diskredituje, což musí přece vidět každý, to jest i její skalní příznivci. Ale jak se ukazuje i v případě paní autorky, tak bohužel nevidí....

  • Počet článků 842
  • Celková karma 25,83
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik