Zaostalé Česko a Sarkozyho francouzský plebs. Bravo kníže

Francouzský prezident Sarkozy řekl, že se nenechá poučovat od nějakých zaostalých Čechů. Vás to možná nase…, ale hodně Francouzů mu dá za pravdu. Nějaké Česko je pod jejich rozlišovací úroveň.

Před pár dny jsme se vrátili z Francii, z Normandie. Čísníci tam vyhazují děti z kočárky z restaurací, protože uvnitř není dost místa a děti otravují ostatní hosty. Když si myslí, že nerozumíte, vykládají ostatním hostům, jak jsou ti turisté pitomí… Nejlepší ale je, že většina z nich ani netuší, kde nějaké Česko je.

Majitel chambres d´hotes (něco jako bed and breakfast) dlouho nechápal, že je nějaká země mezi Německem, Polskem a Rakouskem… Viděl (novou) Škodu Octavii a zeptal se: „to je ruské auto, že?...“. Je s nimi legrace. Lidi z Východu si nechtějí pouštět domů, protože v novinách čtou, že kradou. To se ale stává i v Bruselu. Estonci tu podnikají nájezdy na místní zlatníky, takže proč se „bratříčkovat“ s nějakými Čechy… Novinář v bytě může být tipař mafie, že…

Je to stále tak. I když samozřejmě na Západě existují chytří, vzdělaní a zcestovalí lidé, běžný plebs a Sarkozyho voličiu stále slyší na podobné nehorázné útoky. Dá se s tím dělat jen to, že budeme pevně stát za svým. Například když premiér řekne Vídni, že o Temelínu už se diskuse zkrátka nepovede…. Takže bravo, pane kníže.

Autor: Tomáš Hořejší | pondělí 30.8.2010 15:50 | karma článku: 23,00 | přečteno: 1530x