Východoevropany deportovat. Bez slitování

Přistěhovalci bez práce odejdou ze země dobrovolně nebo budou deportováni. Kdo myslíte, že to řekl? Nizozemský ministr sociálních věcí Henk Kamp. Včera. Rozčilují ho východoevropané – výslovně zmínil Poláky, Bulhary a Rumuny, o Češích nic - kteří žijí v jeho zemi a nepracují.

Poláci jsou v Evropské unii. I Rumuni a Bulhaři – ač se to zdá hodně lidem ze Západu divné – jsou v Evropské unii. Stejně tak jako Češi a Slováci. Všichni občané států EU mají právo na rovné zacházení. Například když někde legálně pracují a o práci následně přijmou – nebo i když si práci teprve chtějí začít hledat - mají nárok na tuším půlroční (možná i roční?) ochrannou lhůtu, kdy se jich daná země nesnaží okamžitě zbavit.

Henk Kamp očividně zastává jinou teorii. Nepracuješ a ještě ke všemu jseš z východní Evropy? Pryč s tebou…

V Nizozemsku pracuje na 200 tisíc východoevropanů, nejvíce Poláků. Většinou na krátkodobý kontrakt. Henk Kamp z pravicové strany VVD uznává, že mají jako EU-občané právo vstoupit na holandský trh práce. „Ale myslím, že si dokážeme volná místa zaplnit sami, vlastními lidmi,“ dodává nizozemský ministr vnitra.

Takže podle jeho teorie budou východoevropané bez práce požádáni, aby odjeli dobrovolně. „Když odmítnou poslušnost, budou deportováni a prohlášeni za nežádoucí.“ Říká Kamp.
Henk Kamp patří do normální civilizované společnosti a mimo jiné jezdí do Bruselu na jednání se svými resortními kolegy. Neměl by mu někdo něco říct? Co třeba naše TV star?

 

PS: V diskusi většina účastníků navrhuje systém čistě národních, jednobarevných a neprostupně oplocených států s jedním jediným jazykem a vlastní, jinde nesměnitelnou, měnou. Nějaké jiné, odlišné (jak odvážné!!!), názory?

Autor: Tomáš Hořejší | úterý 15.2.2011 11:08 | karma článku: 15,64 | přečteno: 1869x