Velká česká kapitalistická džamáhíríje

Ortodoxní čeští pivaři se nad belickými pivy vždycky ofrňují. Alespoň do chvíle, kdy ochutnají ty lepší sorty. Alespoň většina z nich. I když pivo La Sultane, které se začalo prodávat včera, by asi nepřežil nikdo z nich. Odporuje totiž všemu tomu švejkovsko-klausovskému „češství“. La Sultane je kriek, tzn. že má třešňovou příchuť, je bez alkoholu a je to první halal pivo v Evropě. Pivo pro muslimy. Z Belgie ho budou vyvážet do Francie, Británie , Německa a Kuvajtu. O Česku zatím ani zmínka. To jste rádi, co!

I v Česku je ale dobré pivo, ne že ne. Ale nemyslím Plzeň vyrobenou v Polsku (označení LA na lahvi). Třeba z Pivovaru Matuška nebo Klášterního pivovaru Strahov. To se vyrovná lepšímu belgickému…

Projevuje se nějak kvalita piva na kvalitě národa? No, možná kdyby se v Česku pilo nealko halal třešňové pivo tak by tam třeba nikoho nenapadalo plácat takové – s prominutím – kraviny, jako nabízet někomu (konkrétně teď Polákům) pomoc s předsednictvím EU. Málokdo to tady v posledních letech tak povoral.

Doporučuji premiéru Nečasovi méně polského plzeňského. Asi to má přímý negativní vliv na mozek. To už by snad byl lepší La Sultane. I když to by taky asi dopadlo špatně. Ještě by tam vznikla nějaká Velká česká arabská lidová kapitalistická džamáhíríje.

Autor: Tomáš Hořejší | středa 23.2.2011 14:12 | karma článku: 12,52 | přečteno: 1642x