Romové odjíždějí z Francie do Belgie. Co na to camarade Barroso?

Bývalé fotbalové hřiště blízko mostu Meulestede u belgického Gentu má od včerejška nové nájemníky: přesunulo se sem 50 karavanů s Romy, kteří museli "dobrovolně" opustit Francii. Starostové dalších belgickým měst se bojí, že příliv Romů bude pokračovat. Zcela jistě bude, jestli Sarkozy nepoleví.

Někdo Sarkozymu tleská, někdo je proti němu. Dnes proti jeho protiromské deportační politice protestovalo 77 tisíc lidí po celé Francii. Musím říct, že s nimi souhlasím. Sarkozy nenabízí žádné řešení. Nechá Romy vyjet za francouzské hranice a co dál? Co s nimi udělá Belgie? Vyhostí do Německa? A že by se pak přes Česko a Rakousko vrátili zpátky do Rumunska a Bulharska?! Nesmysl.

Takové problémy a výzvy by měl řešit soudruh Barroso, prezident Evropské komise. Koneckonců i Rumunsko a Bulharsko jsou v EU, i když to téměř nikdo v západní Evropě neví. Ať se Barroso ukáže. Pronášet každý den projevy na téma "Jak je Evropa skvělá" je fajn, ale jsou tady i důležitější věci.

Evropa posílá humanitární pomoc kam se dá. Pákistán, Afghanistán, Irák, Izrael... Desítky a stovky milionů eur ročně. A dopustí, aby si členské státy EU mezi sebou přihrávaly pár tisíc Romů???!!! Do kdy?

V těch táborech žijí i ženy a děti. Ti z nich, kteří ještě nekradou, aby přežili, brzo začnou. Možná že to začně Barrosa a spol. trápit ve chvíli, kdy jim novodobí kočovníci vyberou jejich vily na bruselských předměstích. Dépêchez-vous, messieurs.

ps: Očekávám debatu rozčílených kočovných web-rasistů. Reagovat nehodlám. Hezký den.

Autor: Tomáš Hořejší | pondělí 6.9.2010 12:15 | karma článku: 18,75 | přečteno: 2207x