Proč je "slovenský rohlík" o 26 procent levnější než český?

Také jste si vždycky říkali, co asi udělá s cenami zavedení eura? Všechno zdraží? Nebo ne úplně všechno? Co se vlastně stalo s cenami základních potravin a základního spotřebního zboží na Slovensku, po zrušení slovenské koruny? Zkoumal to vůbec někdy někdo?

Není to až tak těžké. Stačí zajít ve stejný den do supermarketu Tesco v Praze a Bratislavě, nakoupit identické zboží, české ceny přepočítat na euro aktuálním kurzem ČNB a porovnat. A dělat to pravidelně, třeba každý měsíc. Výsledek je velmi zajímavý, stačí kliknout zde: ZDE

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Hořejší | neděle 17.2.2013 21:42 | karma článku: 14,91 | přečteno: 2345x