Pražská radnice nebo Evropská komise. Všichni jsou poctiví!

Často se řeší, jestli jsou evropští komisaři skutečně tak nezávislí a odolní vůči tlakům z byznysu a z politiky… Nezávislí na svých domovských státech, jak před uvedením do funkce slibují…

Určitě jsme, brání se eurokomisaři. Jsme féroví, poctiví, nekrademe, nelžeme a nenecháme se ovlivnit. Sloužíme (evropskému) lidu!!! A každý jim to věří. Složili přece slib.

Stejně tak jako každý věří tomu, že ODS a ČSSD jde na pražské radnici jen o poctivou službu Pražanům. Jak jinak by to mohlo být! Velká koalice je pro dobro všeho pražského lidu.

Nikoho by ani nenapadlo myslet si, že třeba předák ČSSD Hulinský potřebuje z veřejných funkcí vyždímat ještě pár milionů… Tak to přece nemůže být. Nebo Karel Březina. To je přece poctivec na první pohled. A vždycky byl!!!

Já bych to vyřešil jednoduše. Stejně tak jako to vyřešil Brusel. Kdosi kdysi sepsal přísahu eurokomisaře, který se prostě a jednoduše zaváže, že se ve své funkci nenechá ničím ovlivnit a že nebude plnit instrukce „od žádné vlády ani instituce“. A členské státy slibují – a každý jim to věří – že na „svého“ eurokomisaře nebudou nikdy nijak tlačit… A opakuji: každý jim to věří! A je to. Víra hory přenáší.

Takže pánové Hulinský, Březina, Svoboda a spol. by prostě mohli přísahat, že jim jde jen a pouze o dobro a zas jen dobro jejich podanných… Že svou práci dělají zcela nezištně, poctivě a že se nenechají ovlivnit stranickými sekretariáty ani nikým jiným. A každý by jim to věřil. A bylo by.

Proč by si taky do toho měli nechat kecat, když rozhodující je výše jejich osobních kont???!!! Strana? Jaká strana, vždyť je to spíš takový malý family byznys, to se nepočítá… O strany ať se zajímá volič, prosím vás pěkně. Jednou za 4 roky, ani o den dřív.

Hlavně že jsme všichni poctiví a nezávislí.

Autor: Tomáš Hořejší | pondělí 8.11.2010 11:24 | karma článku: 10,13 | přečteno: 576x