Papež po razii na melechenské diecézii vyjádřil solidaritu. Bezva

Bruselská policie provedla v rámci vyšetřování sexuálního zneužívání dětí razii v domě bývalého představitele belgické katolické církve Godfrieda Danneelse. Policisté prohledali také sídlo bruselsko-mechelenské diecéze v Mechelenu a mechelenskou katedrálu Saint Rumbold (mimochodem velmi krásnou a v zimě vyhřívanou).

Na závěr pak policisté navštívili sídlo Adriaenssensovi komise, kterou pro vyšetření zneužívání založila samotná katolická církev a zabavila všech 450 dosud založených složek. To se stalo ve čtvrtek.

 

V neděli vyjádřil nad razií politování samotný papež Benedikt XVI. Doslova řekl, že razie byla “překvapivá a politováníhodná”. A vyjádřil solidaritu s postiženými biskupy. A že prý církev má prý právo vyšetřovat zneužívání současně se státní bezpečnostními orgány.

 

Já bych zase vyjádřil radost nad tím, že razie byla spíše překvapivá než politováníhodná. Jen pro případ, kdyby církevní vyšetřování chtělo něco zamaskovat nebo někoho krýt. Co se vlastně děje v této oblasti v Česku? Předpokládám správně, že nic?

Autor: Tomáš Hořejší | neděle 27.6.2010 16:31 | karma článku: 11,21 | přečteno: 1009x