Mr. President, to už je moc!

Klaus pro Lidové noviny: "Našemu panu ministru v této věci moc nedůvěřuji, on je svým dosavadním životem a desetiletí trvajícím se pohybováním po Evropě trochu na jiné straně barikády“. Jde prý o to, že Karel Schwarzenberg nedokáže v Bruselu prosadit „českou“ výjimku z Evropské listiny práv a svobod.  

To Klaus se po Evropě nepohyboval, pravda. Seděl hezky v paneláku na Proseku, pracoval v komunistické státní bance a pak v úžasně nezávislém ústavu komunistické Akademie věd.  Ve volném čase sportoval, hrál basketbal, tedy pardon, košíkovou, aby to bylo dost české, že. A nenosil džínovou bundu, to mu připadalo „moc falešné“.

Ten člověk se pak stal prezidentem. Tak nějak se na ten Hrad prodral, dalo by se říct. Ale neumí se podle toho chovat. Něco takového, co řekl, by podle mě hlava státu neměla NIKDY vypustit z úst. Shazovat vlastní ministry, ministry vlády, kterou on posvětil?! A ještě takovým podlým způsobem?!

Možná, že kdyby i Klaus žil trochu jinak a desetiletí se pochyboval po Evropě, byl by dnes na druhé straně barikády a uměl se chovat. Škoda, neumí. Ale můžu se utěšovat, že na Hradě místo něj mohl sedět Miloš Zeman, že?!

Autor: Tomáš Hořejší | středa 29.9.2010 11:35 | karma článku: 30,39 | přečteno: 2290x