- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Někteří zákazníci totiž ohlásili, že sýr krátce po otevření zmodrá. Hned se objevila přezdívka „šmoulí sýr“.
Pikantní na celé věci ale je především to, že discountový řetězec si nechal modrající sýr vyrobit v německém Bavorsku. Ti Italové asi museli vážně zešílet!!! Co se stane příště, to přesunou výrobu špaget do Číny?!?!?! A co prosciutto?
Zatím se neví, co nebo kdo má modrou mozzarellu na svědomí. Kdo ví, třeba to Bavorům připadá normální. Nebo je to nějaký zvrhlý marketingový trik? I když vědci se přiklánějí spíše k účinkům nějaké bakterie. Vzorky zkoumá hned několik laboratoří současně a výsledky se očekávají v nejbližších dnech.
Zatím nejsou hlášeny žádné oběti na zdraví ani na životech. Italský ministr zdravotnictví přesto na sýr upozornil Evropskou komisi. Ta by měla rozeslat varování příslušným národním agenturám všech členských států. Měla by to udělat velmi rychle, detaily o šmoulím sýru totiž zatím nebyly zveřejněny a spotřebitelé nemají šanci nerozbalenou modrou mozzarellu odhalit.
Možná by stálo za to zavolat dnes na nějakou českou odpovědnou instituci (obchodní nebo potravinářská inspekce?) a zeptat se, jestli je modrá mozzarella k dostání v českých obchodech (pokud si vybavuji, v supermarketech se tam povaluje spousta neměckých sýrových atrap) a jestli už dorazilo varování z Bruselu. Jen tak pro zajímavost, jak rychle a spolehlivě ten systém funguje.
Ale třeba by mohl výrobce modré mozzarelly v Česku uspět. Navrhuji slogan "modrá je dobrá, zvlášť když je levná".
Další články autora |
Černá v Pošumaví, okres Český Krumlov
2 800 000 Kč