La Vita é Bella (jak to opravdu nebylo)

Jarda: Ahoj Marku,  jak je? Objednává si specialitu podniku, mečouna á salmoriglio. Marek: Čau Jardo.Fajn fajn, nestěžuju si. Dá si tagliolini s cuketou, langustýnami a šafránem. …  

Jarda: Jde jim to poměrně  dobře, ne? Ta hláška „Já se tady nenechám urážet tímhle člověkem!" co použil Mirek v neděli u Moravce byla važně super. Tvůj nápad? 

Marek: Dalo by se to tak říct. Ale vy si taky nevedete špatně. Po tom „Odejdu z politiky a povedu ryze levicový deník…“ jsem málem spadnul ze židle. (bujarý smích). To se tolik nakešoval v RaJ? 

Jarda: Ale no tak, jsme přece sociální demokrati, ne, nám stačí málo (a zase bujarý smích). 

…Přinášejí jídlo

Marek:  Vynikající. Tak pojď teď trošku pracovat. Fáze vyvolat napětí pokračuje výtečně. Už to vážně vypadá, že kdyby se potkali na ulici, tak se zapíchnou. 

Jarda: Jo, to se povedlo. Musíme to udržet. Ještě větší sranda bude, až vyjdou články o naší „tajné schůzce mezi čtyřma očima“. Navrhuji něco na tenhle způsob: „Dva zarytí nepřátelé, jejichž šéfové si rovněž nemohou přijít na jméno, usedli v okamžiku volebního krachu za jeden stůl na utajeném jednání“. Plus spoustu tajemna a kospirace, samozřejmě, to zvyšuje naši cenu.  

Marek: Jasně. To zní dobře…Kdo to napíše?  

Jarda: To máš jedno, stejně to od sebe okamžitě zkopírujou. A jak s tím eurokomisařem? Ten Saša tam fakt chce? Copak neví, že by to bylo jenom na pár měsíců? Chce skončit jako Telička? 

Marek: Myslíš jako byznys v Bruselu, vilu na riviéře a maserati quattroporte? 

Jarda i Marek: hahahaha (Jarda převrhnul celou láhev Sassicaia 2002 DOC). 

Marek: Pane vrchní, ještě jednu láhev… Hele, Mirek tam fakt nepůjde, to by ho totálně pohřbilo. Ale ta fáma nám dovolí zkusit Sašu, vy nám jakoby ustoupíte a současně se zbavíte toho suchara Špidly a po volbách se uvidí. Když vyhrajete vy, můžete si tam třeba konečně uklidit Miloše, jak je libo. Třeba přestane otravovat, když bude mít konečně nějakou práci a nebude pořád jenom čumět do toho teletextu. 

Jarda: Jasně. Miloš půjde na Hrad a do Bruselu pošleme Klause. Hahahahahahahahahahaha (rozesmátý Jarda si nevšimnul číšníka přicházejícího s další láhví Sassicaia 2002 DOC). 

Jarda: Takže ještě jednu lahvinku, pane vrchní. (k Markovi) Mimochodem, jak to jde s tím bytem? Prodáno?Pokud ne, měl bych zájemce. Ale upozňuju předem, provize deset procent.

Autor: Tomáš Hořejší | úterý 22.9.2009 12:00 | karma článku: 12,11 | přečteno: 808x