Klaus v Bruselu? Byl by IN, ale současně i OUT… To nevyjde:)

Tak copak se to tu hraje? Kdosi tvrdí, že Klaus “vážně uvažuje o kandidatuře do Evropského parlamentu”. Zatím nic nepotvrzeno, pouze “nejmenované” a “dobře informované” zdroje. Zkusme to rozklíčovat. Kdo tu informaci vypouští a proč?

1. Někdo, kdo si přeje, aby Klaus zmizel z tuzemské politické scény. Někdo, komu by doma mohl konkurovat. Počínaje “protivníky” uvnitř ODS a Kalouskem (novodobým “spasitelem” české pravice) konče…

2. Někdo, kdo si myslí, že návrat Klause pod křídla ODS tuto stranu zachrání před volebním debaklem. Někdo, kdo tuší, že Klaus by jinak o návratu neuvažoval a toto (nabídka kandidatury do EP pod hlavičkou ODS) by přece jenom “rozdýchal”… Klaus by byl IN (v ODS), ale současně i OUT (v Bruselu).

3. Sám Klaus, aby si otestoval reakci. Jak doma, tak v Evropě.

Vezmu to odzadu: možnost č. 3 bych spíš vyloučil, to není Klausův styl. “Evropskou misi” by zvládl, o tom není pochyb, v europarlamentu jsou i horší “případy”. Ale on si nic sondovat nepotřebuje. Možnost č. 2 bych také spíš vyloučil, Klaus by se tak totiž dostal do pozice, kdy ho někdo z ODS řídí a to si nemyslím, že by zrovna on připustil. Takže zbývá možnost č. 1: atmosféru si sonduje Klausova konkurence… Asi to tak bude. Jen aby ale výsledkem nebylo, že Klaus to do Evropského parlamentu přece jenom zkusí. Ovšem s někým jiným, než je polomrtvá ODS.

Více o EU, Bruselu a byznysu ZDE.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Hořejší | čtvrtek 21.3.2013 11:39 | karma článku: 11,67 | přečteno: 505x