Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čtenář

19. 12. 2007 10:07
Nejlepší chleba na světě

je k dostání v Brně v malém obchůdku v Solniční ulici naproti hotelu Slavia. Stanete se na něm závislí! Ochutnejte! ;-D

0 0
možnosti

Aleš Vébr

19. 12. 2007 8:36
zdravím po letech, pane kolego!

:-)

my kdysi s panem Horákem seděli v jedné kanceláři v novinách a nyní jsme už i kolegy blogery, jak koukám. Tak hodně zdaru, dobrého chleba a hezké Vánoce!

AV

http://www.alesvebr.cz

http://www.vebr.blog.idnes.cz

0 0
možnosti

Karos

19. 12. 2007 6:30
Chléb...

Zkuste nakupovat u opravdových pekařů a ne v supermarketech.

0 0
možnosti

Honza

18. 12. 2007 23:42
Praha

Co jsem z toho clanku pochopil, tak jste z Prahy, ne? Ja sem take z Prahy a s plesnivenim problem nemam, ten tyden i vydrzi. Zkuste vymenit kram, jestli bude plesnivet take, jak psal Jarda, chyba muze byt nekde po ceste, u vas doma. Zkusit ruzne baleni do pytliku, sacku, ruzne mistnosti, dat do lednicky, vest si zaznamy, pozorovat a vyhodnocovat :-)))

 

Anebo si holt kupujte jenom pulku :-))Nebo davat do lednicky, tam taky myslim vydrzi dele.

0 0
možnosti

Karel

18. 12. 2007 21:45
Brambory

se přidávají i dnes formou bramborové moučky.Chleba je vláčnější,nedrolí se.Je také důležité jestli je chleba zadělán kváskem, či jak je to dnes běžnější lihovými kvasnicemi.Správný, kváskem zadělaný chleba, třeba i s přidáním brambor vám vydrží i týden.Zplesnivý tehdy pokud je ve vlhku a v igelitové tašce.Chleba má být zabalený do plátna.

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 12. 2007 11:23
žíši ty překlepy

radotín mělo být samorozůmně;-D

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 12. 2007 11:22
taky n emám s plísní problém

mám problém s chutí, chleba, který chutná jako chleba a ne jako buchta nebo polobuchta zkrátka není ejdnoduché sehnat. Doporučuji ale úžasný chleba, a to radostín, mají ho v pekárně ve Vodičkově ulici, ale je tedy ukrutně drahý.Nejvíc ale připomíná tu šumavu, kterou jsem jídala jako dítě.

0 0
možnosti

Jarda

18. 12. 2007 9:50
Chyba může být ve vaší domácnosti.

Příliš mnoho plísňových spor ve vzduchu + přílišná vlhkost vzduchu + přílišná teplota vzduchu. Stejený chleba by třeba jinému nezplesnivěl.

Chyba může být někde "po cestě". V autě, kterým se chleba do "vašeho" krámu vozí, nebo ve skladu toho krámu...

Zkuste si upéct doma chleba sám a uvidíte, jak dlouho vám vydrží, než zplesniví...

0 0
možnosti

danzero

17. 12. 2007 23:05
ad chléb

Mě vydrží kladenský chleba minimálně týden, fakt si nestěžuju.

0 0
možnosti
MB

ma.bre

17. 12. 2007 21:59
Mám jiné zkušenosti,

na chleba ze samošky vzpomínám jen ve zlém, vždycky se mi zdálo, že je pečený z čehosi nepojmenovatelného, protože se drobil a druhý den byl tvrdý.

Nevím, odkud jste, takže těžko mohu posoudit chleba od vás, ale zkuste cvrčovický, je výborný ještě po týdnu, i když málokdy tak dlouho vydrží nesnědený. Nebo obyčejný z Jednoty v Týně nad Vltavou - lahůdka! I malá veka z Lidlu v Praze nebo v Týně je velmi dobrá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
Jsem novinář, který občas cítí potřebu vyjádřit své myšlenky v trochu "fejetonové" formě, pro niž - jak se zdá - není v dnešním tisku místo. A trocha humoru také neuškodí, rozhodně však nechci být vtipný za každou cenu.

Seznam rubrik