Diskuse
Chléb náš vezdejší
Děkujeme za pochopení.
čtenář
Nejlepší chleba na světě
je k dostání v Brně v malém obchůdku v Solniční ulici naproti hotelu Slavia. Stanete se na něm závislí! Ochutnejte!
Aleš Vébr
zdravím po letech, pane kolego!
my kdysi s panem Horákem seděli v jedné kanceláři v novinách a nyní jsme už i kolegy blogery, jak koukám. Tak hodně zdaru, dobrého chleba a hezké Vánoce!
AV
Karos
Chléb...
Zkuste nakupovat u opravdových pekařů a ne v supermarketech.
Honza
Praha
Co jsem z toho clanku pochopil, tak jste z Prahy, ne? Ja sem take z Prahy a s plesnivenim problem nemam, ten tyden i vydrzi. Zkuste vymenit kram, jestli bude plesnivet take, jak psal Jarda, chyba muze byt nekde po ceste, u vas doma. Zkusit ruzne baleni do pytliku, sacku, ruzne mistnosti, dat do lednicky, vest si zaznamy, pozorovat a vyhodnocovat :-)))
Anebo si holt kupujte jenom pulku :-))Nebo davat do lednicky, tam taky myslim vydrzi dele.
Karel
Brambory
se přidávají i dnes formou bramborové moučky.Chleba je vláčnější,nedrolí se.Je také důležité jestli je chleba zadělán kváskem, či jak je to dnes běžnější lihovými kvasnicemi.Správný, kváskem zadělaný chleba, třeba i s přidáním brambor vám vydrží i týden.Zplesnivý tehdy pokud je ve vlhku a v igelitové tašce.Chleba má být zabalený do plátna.
nyny.
taky n emám s plísní problém
mám problém s chutí, chleba, který chutná jako chleba a ne jako buchta nebo polobuchta zkrátka není ejdnoduché sehnat. Doporučuji ale úžasný chleba, a to radostín, mají ho v pekárně ve Vodičkově ulici, ale je tedy ukrutně drahý.Nejvíc ale připomíná tu šumavu, kterou jsem jídala jako dítě.
Jarda
Chyba může být ve vaší domácnosti.
Příliš mnoho plísňových spor ve vzduchu + přílišná vlhkost vzduchu + přílišná teplota vzduchu. Stejený chleba by třeba jinému nezplesnivěl.
Chyba může být někde "po cestě". V autě, kterým se chleba do "vašeho" krámu vozí, nebo ve skladu toho krámu...
Zkuste si upéct doma chleba sám a uvidíte, jak dlouho vám vydrží, než zplesniví...
danzero
ad chléb
Mě vydrží kladenský chleba minimálně týden, fakt si nestěžuju.
ma.bre
Mám jiné zkušenosti,
na chleba ze samošky vzpomínám jen ve zlém, vždycky se mi zdálo, že je pečený z čehosi nepojmenovatelného, protože se drobil a druhý den byl tvrdý.
Nevím, odkud jste, takže těžko mohu posoudit chleba od vás, ale zkuste cvrčovický, je výborný ještě po týdnu, i když málokdy tak dlouho vydrží nesnědený. Nebo obyčejný z Jednoty v Týně nad Vltavou - lahůdka! I malá veka z Lidlu v Praze nebo v Týně je velmi dobrá.
- Počet článků 17
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 948x