- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je k dostání v Brně v malém obchůdku v Solniční ulici naproti hotelu Slavia. Stanete se na něm závislí! Ochutnejte!
my kdysi s panem Horákem seděli v jedné kanceláři v novinách a nyní jsme už i kolegy blogery, jak koukám. Tak hodně zdaru, dobrého chleba a hezké Vánoce!
AV
Zkuste nakupovat u opravdových pekařů a ne v supermarketech.
Co jsem z toho clanku pochopil, tak jste z Prahy, ne? Ja sem take z Prahy a s plesnivenim problem nemam, ten tyden i vydrzi. Zkuste vymenit kram, jestli bude plesnivet take, jak psal Jarda, chyba muze byt nekde po ceste, u vas doma. Zkusit ruzne baleni do pytliku, sacku, ruzne mistnosti, dat do lednicky, vest si zaznamy, pozorovat a vyhodnocovat :-)))
Anebo si holt kupujte jenom pulku :-))Nebo davat do lednicky, tam taky myslim vydrzi dele.
se přidávají i dnes formou bramborové moučky.Chleba je vláčnější,nedrolí se.Je také důležité jestli je chleba zadělán kváskem, či jak je to dnes běžnější lihovými kvasnicemi.Správný, kváskem zadělaný chleba, třeba i s přidáním brambor vám vydrží i týden.Zplesnivý tehdy pokud je ve vlhku a v igelitové tašce.Chleba má být zabalený do plátna.
mám problém s chutí, chleba, který chutná jako chleba a ne jako buchta nebo polobuchta zkrátka není ejdnoduché sehnat. Doporučuji ale úžasný chleba, a to radostín, mají ho v pekárně ve Vodičkově ulici, ale je tedy ukrutně drahý.Nejvíc ale připomíná tu šumavu, kterou jsem jídala jako dítě.
Příliš mnoho plísňových spor ve vzduchu + přílišná vlhkost vzduchu + přílišná teplota vzduchu. Stejený chleba by třeba jinému nezplesnivěl.
Chyba může být někde "po cestě". V autě, kterým se chleba do "vašeho" krámu vozí, nebo ve skladu toho krámu...
Zkuste si upéct doma chleba sám a uvidíte, jak dlouho vám vydrží, než zplesniví...
Mě vydrží kladenský chleba minimálně týden, fakt si nestěžuju.
na chleba ze samošky vzpomínám jen ve zlém, vždycky se mi zdálo, že je pečený z čehosi nepojmenovatelného, protože se drobil a druhý den byl tvrdý.
Nevím, odkud jste, takže těžko mohu posoudit chleba od vás, ale zkuste cvrčovický, je výborný ještě po týdnu, i když málokdy tak dlouho vydrží nesnědený. Nebo obyčejný z Jednoty v Týně nad Vltavou - lahůdka! I malá veka z Lidlu v Praze nebo v Týně je velmi dobrá.