Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LW

Medussa

9. 5. 2008 17:05
Od "kdyby" k tomu, jak to "je"

Bezpečná vzdálenost - až příště pojedete v autě, dívejte se kolem sebe - fakt v každém okamžiku dodržujeme bezpečnou vzdálenost??? Zrovna dneska jsem to u jediného auta neviděla.

Brždění "na fleku" - jezdíme tak, že počítáme s tím, že to před námi někdo "zaflekuje" na místě? Tak to fakt ne.

Přibrždění a uhnutí stranou - každý občas "vykoukne" zpoza auta,aby zjistil, jestli může předjet. Obávám se, že řidič, který se lekne a zabrzdí na místě, je spíše ne-řidič. Nebezpečný sobě i všem ostatním.

Lepení se na zadek - protože vzadu vozím dítě, jsem extrémně háklivá na všechny tyhle "nedočkavce", spíše "agresivce". Představa, že já i nějak dobrzdím a lehce si seštrotuji předek a ten za mnou projde skrz - vzala bych to taky středem.

Navíc - podívejte se na to místo, kde se to stalo. Jezdím tam tudy. Když by ten vpředu místo zběsilého brždění uhnul - a ten PAKO opravdu začal předjíždět - vešli se tam všichn tři i s kamionem.

0 0
možnosti
JD

Jarda Dingo

9. 5. 2008 14:31
PO

Ještě  jednou.

Dopadlo výborně, jsem jen trochu v šoku,

dal jsem si potom na pumpě 

plechovku chlazenýho SHOCKu :-)

0 0
možnosti
JR

honzarov

9. 5. 2008 12:21
Tak to gratuluji

Já tomu rozumím, ale aspoň jste pochopil pojem bezpečná vzdálenost.

0 0
možnosti
JD

Jarda Dingo

9. 5. 2008 14:26
Re: Tak to gratuluji

To, jen jaká to je;-D

0 0
možnosti
TF

231

9. 5. 2008 12:05
Chápu dobře, že

v protisměru jely kamiony a nějaké pako je začalo předjíždět. Ten před váma se nacpal k pravému okraji a šlápnul na brzdu, zatímco vyjste se jako správný tvrďák přitiskl k dělicí čáře a nestihl jste za tím před vámi včas zabrzdit a odřel jste si pravý bok?

Pokud to tak opravdu bylo, tak 500Kč, zas není tolik. Pokud ne, šla by ta nehoda popsat bez emocí?

0 0
možnosti
JD

Jarda Dingo

9. 5. 2008 14:11
Re: Chápu dobře, že

Bez emocí, to asi nejde:-(, škoda. Hledat, kdo za to může? Všichni. Já za to, že jsem si nedržel odstup, za to jsem zaplatil a měl jsem kliku :-). Ten přede mnou - zabrzdil na plno tam, kde jel. Takže stál zruhba uprostřed našeho pruhu (pokud by se přimáčkl, a projel vyšlo by to  PAKO dokončil myšku a jedeme dál. Ten za mnou, se na mě lepil, nevím proč, předjíždět se nedalo a tak, to že si připravoval pozici nebyl důvod.

Pako - viděl, že má málo místa, přesto to zkusil, když to nevyšlo, zůstal ještě kousek za kamionem.

0 0
možnosti
JD

icmek

9. 5. 2008 11:31
kcharmah!

je vidět, že autor má v hlavě pořádek. díky za článek. PAKO policie neviděla, takže mi tam ještě chybí bezdůvodné prudké snížení rychlosti auta před vámi;)

0 0
možnosti
MM

rocky_krysa

9. 5. 2008 11:39
Re: kcharmah!

Nevim, jak bych tu situaci resil ja, ale dokazu pochopit, ze se nekdo zlekne, kdyz z protismeru vystreli auti a proste dupne na brzdu. Mne to az tak bezduvodne neprijde. Jeste docela premyslim, proc si autor vybral variantu 3, tedy stret s PAKEM. Ze by chtel zkusit, kdo ma silnejsi nervy ?

0 0
možnosti
MM

rocky_krysa

9. 5. 2008 11:30
Jsem z toh jelen.

V protismeru vystreli auto, zacne predjizdet kamion a vy se pritiksnete k levemu okraji ? A nakonec to dopadne tak, ze ridic auta pred vama se vyleka dupne na brzdu a vy dobrzdite tak, ze jste ho strejchnul pravym bokem ?

0 0
možnosti
JD

Jarda Dingo

9. 5. 2008 14:22
Re: Jsem z toh jelen.

Ne, on mi to zašláp z 90ti do 0 na několika metrech. Já brzdil za ním, co to šlo - jestli jste to nezažil, tak při 90ti ujedete za vteřinu 25 m. takže to není moc času a silnice letí. Prostě vám stojí během okamžiku auto v cestě. Viděl jsem, že nedobrzdím:-/. Byl jsem dlouhej. Vpravo beton (viz souřadnice), vlevo kamion a PAKO. Za mnou na krátko felicie. Nenašel jsem v tu chvíli lepší řešení.;-(

0 0
možnosti
PN

vver440

9. 5. 2008 11:16
klasická reakce viníka nehody

zeptat se toho druhýho, co dělal:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2556x
K zájmům: Pozorování jak věci fungují - pokouším se o úžas malých dětí (moc mi to už nejde) Jak se zvířata chovají Jak se lidé - zvířata chovají, ne co říkají - Bojové sporty - jsem víc teoretik než excelentní praktik Myšlení a filosofie války - principy, hodnoty, Motorky enduro - Auta - Veteráni Cestování - expedice Fotografie - věčně nadšený amatér Filmy - to, jak se dělají, Muzika - heavy beat and metal a to, co ani neumím zařadit Co mi fakt nejde: Naučit se kloudně jazyky, i čeština mi bývá cizí Dělat všechno a přitom si v tom udržet pořádek Plnit některé sliby, které dám - většinou mi to trvá déle než jsem čekal Vycházet sám se sebou