Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gonza749

5. 8. 2008 16:15
bezpecnost avyfuky:o)

jj peknej a vystiznej clanek...jezdim na silnicni motorce a taky sem v posledni dobe trochu zvonil...hlavne u vyjezdu z lesnich cest a na "neprehlednych usecich" treba jako u kacice na ty megarovy silnici!!!...

a jeste k tem oblibenejm vyfukum...mozna to dela trochu kraval, ale to tatrovka plna sterku ktera me obcas budi taky....a na ty motorce to nepatrne zvysuje bezpecnost v tom ohledu ze pokud me nekdo prehledne tak me snad nepreslechna:o)

0 0
možnosti

Karabosch

2. 8. 2008 18:15
Je v nás něco špatně

Jardo díky za zajímavé články. Přidám moje zkušenosti. Při jízdě autem jsem si uvědomil, že mám často srdce až v krku. Často jsem se vztekl, troubil, nadával. Nakonec mi to došlo. Dneska na dálnici každému uhnu, jedu si to mezi 110 a 120, polovinu času se dívám před sebe, polovinu do zrcátka. A říkám si: ty vole pusť je, ať jedou jak chtějí. Na každou situaci se teď dívám jako na nebezpečnou a "srabácky" se stáhnu. Já jsem se do žádného závodu nepřihlásil. Kde myslíte, že jsem se to naučil? Na motorce. Jedu s paranoiou - nikdo mě nevidí, nikdo mi neuvolní místo atd. Na našich silnicích je podle mě takový přístup nutný. Když jsem byl na dovolené na Ibize a půjčil si skůtr, nestačil jsem zírat. Skůtristé jezdí jako prasata zleva zprava, švihají to po městě co to dá a nikomu to nevadí. Bublal jsem mimo město 50 a za mnou auto, dobrý výhled, plná čára. Nepředjel mě. Ukazoval jsem mu rukou, že má jet. Nejel. Pak se na mě ohlížel jako na debila. Připomínám, že se jedná o "horkokrevný" národ.

0 0
možnosti

Karabosch

2. 8. 2008 18:27
Re: Je v nás něco špatně

Je to prostě o ohleduplnosti. Nevěřím, že člověk "Ať-všichni-motorkáři-vychcípají" může být ohleduplný. Čtu diskuze a běhá mi z vás mráz po zádech. Chcete po ostatních aby se chovali podle vašich představ a sami se chováte jako psychopatická prasata. Zdravím všechny slušné a přemýšlející řidiče, jak motorek, tak aut a náklaďáků. Jarda má pravdu. Slušnost a ohleduplnost. Věřím tomu, že se to časem náš národ taky naučí.

0 0
možnosti

Jaroslav Homolka

31. 7. 2008 13:29
Ujetí od dopravní nehody

:-( 6475 nehod - viník ujel z místa nehody a při tom bylo usmrceno 13 osob a dalších 302 bylo zraněno. nárůst od roku 2007 o 675 nehod + 10,7% to už mi přijde dost závažný:-) motorkář většinou od nehody těžko ujede (nedělám si legraci, je to vážný, ale tak mi to napadlo)

0 0
možnosti

ucitelas

31. 7. 2008 11:42
Velmi dobré

jen jedno zkoluznutí počet nehod i úmrtí pod vlivem alkoholu málo kdy přesáhne 5%, takže dá se říci,že marginální problém.Nevypichoval bych ho.

0 0
možnosti

Jaroslav Homolka

31. 7. 2008 13:25
Re: Velmi dobré

:-) 5% ale důsledky jsou dost vážný - proto jsem to tam dal - myslím 14 mrtvých. jo a ještě jeden údaj jsem tam zapomněl zařadit - 6475 = 10% nehod - viník z místa ujel a při tom bylo usmrceno 13 osob a zraněno 302 lidí:-(

0 0
možnosti

hotovson

31. 7. 2008 11:18
Konecne rozumny pristup

Ahoj Jaroslave, jsem rad, ze jste konecne uderil hrebik na hlavu. Muj subjektivni nazor, vypozorovany z dlouholete denni praxe na "nejobavanejsi silnici v CR" - trase Brno - Svitavy, je ten, ze za vsim stoji vysoka rychlost a spech. Vysoka rychlost, to jsou ta neprizpusobeni stavu vozovky a/nebo situace, spech je pak nedani prednosti, nedodrzeni vzdalenosti a nevenovani se rizeni.

Co se tyka toho, ze "vschni motorkari jsou hovada" - to ma dve priciny: a) ti slusni projedou bez povsimnuti a b) je to jako s demokracii, motorkarska obec musi teprve dospet, motorky si porizuji predevsim frajeri na blbnuti, je jich zatim proste vetsina. Az si mtorky budou porizovat prumerni smrtelnici na bezne pouziti, bude "hovad" mezi motorkari stejne procento jako mezi ridici osobnich vozu nebo kamionu.

Uff, to jsem se rozepsal...

0 0
možnosti

hotovson

31. 7. 2008 11:20
Re: Konecne rozumny pristup

Jeste drobnost, s ohledem na ostatni na silnici jezdim odjakziva, ridim se prislovim - nedelej jinym to, co nechces, aby delali tobe.

0 0
možnosti

Jen Já

31. 7. 2008 10:22
Motorkářská ubohost

Motorkáři pořád jen brečí, jak jsou vůči nim lidi v autech a vůbec celá společnost netolerantní. Já se však ptám, jak tolerantní jsou oni k ostatním účastníkům proovozu? Předjíždění před vrcholem kopce, na plné čáře, proti protijedoucímu vozidlu, řezání zatáček a tak dále... To není bezohlednost, když ostatní musí kvůli takovým až na krajnici, aby si do konce života nemusel vyčítat, že někoho zabil??? Motorkáři, napřed si zameťte před vlastním prahem a pak začněte kníkat, jak je k Vám ten svět nespravedlivej!

0 0
možnosti

pavelpu

31. 7. 2008 10:24
Re: Motorkářská ubohost

Zkuste si už jednou odmyslet to, že je Jarda motorkář a zamyslete se nad tím, co napsal.

0 0
možnosti

Azazel333

31. 7. 2008 10:13
Taky přihodím nějaké statistiky

- na miliardu ujetých kilometrů zemře asi 4-5 automobilistů a asi 200 motorkářů (tj. 40x tolik)

- pokud nastane nehoda motorkáře, tak je 5-8x větší šance že zemře, než je tomu u aut

Z toho vychází, že motorkáři jezdí nejméně 5x nebezpečněji než automobilisté a ohrožují tak nejen své životy, ale i životy ostatních lidí.

0 0
možnosti

pavelpu

31. 7. 2008 10:17
Re: Taky přihodím nějaké statistiky

Prosím o zdroje vašich statistik.

0 0
možnosti

pavelpu

31. 7. 2008 10:07
Snad aspoň jeden...

Ahoj Jardo, snad aspoň někdo pochopí, že tady neobhajuješ motorkáře a nikoho nenabádáš k nějakým ústupkům. Napsals to pěkně. Je fakt smutné, že si lidi našli viníka, na kterého svádí svoji neschopnost a neznalost. Díky.R^

0 0
možnosti

Jaroslav Homolka

31. 7. 2008 10:54
Re: Snad aspoň jeden...

:-( mě na tom nejvíc štve, to že si můžou lidi zjednodušit svůj podíl viny - odpovědnost - Jednoduše (v diskusích často opakované tvrzení) nemohl jsem ho vidět.... není vidět.... a pokud je jedním z hlavních důvodů - nevěnování se plně řízení... je na pořádný malér zaděláno a je jedno jestli jsi v autě, ne motorce na kole nebo pěšky - o tom je ten článek. Ale vidíš, jaké jsou některé reakce ;-D bejt jak vostříž a na nic nespoléhat... třeba se "jen zakecal"

0 0
možnosti

kucanek

31. 7. 2008 10:05
JDU DO TOHO TAKY!

Gratulace, Jardo, konečně někdo zveřejnil celé statistiky a ne jen výcucy, jenž se zrovna hodí do krámu.

O tom, že chodců umírá na silnicích daleko víc, než motorkářů, cyklisti jsou na tom stejně a že většinu nehod, kterých se nedobrovolně motorkáři účastní, zaviní řidiči dvoustopých vozidel vím dlouho, ale ostatní je na to třeba upozornit. Ono totiž nevěnovat se dostatečně řízení motockylu dost dobře ani nejde (nejdeli zrovna vedle po chodníku dvoustopá kočka ;-)).

Sám mám mixér od kawy, ale jezdím jen na trati, neodvážím se na silnici, mám strach z ostatních řidičů. Denně totiž jezdím po Praze a vidím, jak bezohledně se chovají někteří řidiči vůči motorkářům, někdy se mi zdá, že tihle chtějí vyloženě ublížit.

Donedávna jsem školil ostatní řidiče, troubení, nějaká ta nadávka. Ale poslední dobou si uvědomuji, chci být lepší, snažím se jezdi co nejbezpečněji. Můžu říct, JDU DO TOHO TAKY!

0 0
možnosti

pavelpu

31. 7. 2008 10:10
Re: JDU DO TOHO TAKY!

Za sebe musím říct, že už jsem s tím začal. Snažím se jezdit mnohem ohleduplněji. Snad se to ujme.

0 0
možnosti

Hekynen

31. 7. 2008 9:22
Cenzor je evidentně motorkář...

Ježišikriste... (Jen Já zakázaný cenzorem :-)) píše:

Dejte už všichni pokoj s rozebíráním situací motorkářů. Jsou to většinou vylízaný hovada, který si na silnicích stejně jako debilové ve vytuněných autech léčí komplexy malého přirození. Ať se na těch silnicích klidně pozabíjí, když jim to udělá dobře a přinese trochu vzrušení, ale ať nevezmou nikoho s sebou. Pak bude na cestách bezpečněji Mrtvej debil na motorce dobrej debil na motorce

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2556x
K zájmům: Pozorování jak věci fungují - pokouším se o úžas malých dětí (moc mi to už nejde) Jak se zvířata chovají Jak se lidé - zvířata chovají, ne co říkají - Bojové sporty - jsem víc teoretik než excelentní praktik Myšlení a filosofie války - principy, hodnoty, Motorky enduro - Auta - Veteráni Cestování - expedice Fotografie - věčně nadšený amatér Filmy - to, jak se dělají, Muzika - heavy beat and metal a to, co ani neumím zařadit Co mi fakt nejde: Naučit se kloudně jazyky, i čeština mi bývá cizí Dělat všechno a přitom si v tom udržet pořádek Plnit některé sliby, které dám - většinou mi to trvá déle než jsem čekal Vycházet sám se sebou