Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Marku Černochu, jsi velký formát, díky!

Na Radě Evropy vystoupil před chvílí s razantním projevem  poslanec PČR Marek Černoch. "Nenecháme si nic diktovat a nebudeme sklápět hlavu - jestliže máme zvednout ten pomyslný prapor, pak ho zvedám." To zní hodně odhodlaně!

Jsem Čech, jsem Evropan. Česká republika je moderní, hrdá a sebevědomá země, která prošla tvrdými léty totalitního režimu. Poučili jsme se z vlastní historie. Česká republika není xenofobní, extremistická a už vůbec ne lhostejná. Po celou dobu své moderní existence přijímá nemalé množství politických uprchlíků. A proto mluvit o lidech, kteří dělají vše pro svou vlast, pro svůj národ, jako o nějakých extremistech, ultrapravici či ultralevici, to je holý nesmysl. Jsme zodpovědný národ!

A jako Evropané jsme byli vždy solidární, ale dnes se nikdo neptá, kdo bude solidární s námi. Desetitisíce migrantů, kteří se snaží dostat za každou cenu přes hranice bez respektu k pravidlům a zákonům daných zemí. Statisíce lidí, kteří můžou zničit Evropu takovou, jakou ji známe.

Pokud tyto migrační vlny okamžitě nezastavíme, zhroutí se evropský kulturní a sociální systém, nastanou nepokoje, budeme čelit obrovskému riziku radikálních a teroristických skupin, nárůstu organizovaného zločinu a v neposlední řadě zdravotním rizikům. Tohle přeci nechceme! A co dnes dělá Evropa? Německo v jedné chvíli prohlásí, že přijme všechny syrské uprchlíky a týden zavede kontroly na hranicích! Už i v Německu se ozývají silné hlasy, že paušální pozvání milionů nejen syrských uprchlíků bylo neuvážené! Je nám vyhrožováno, že pokud se nepodřídíme, budeme trestání! Velké státy si proste dělají co chtějí a diktují nám svou politiku. Ale Česká republika je suverénní stát a tohle odmítáme! Nenecháme si nic diktovat a nebudeme sklápět hlavu.

Včera byla naše republika přehlasována, ale opravdu si velké státy neuvědomují co dělají? Od včera se začínám bát chvíle, kdy i  z ostatních zemí se rozhodne dav emigrovat a dají se do pohybu další miliony lidi, protože v Evropě je líp a chtějí to zde zkusit. Už dnes nejsme schopni registrovat migranty a neumíme pořádně rozlišit válečné, politické a ekonomické,  a to z globálního pohledu a velikosti zemí, kde lidé nejsou spokojeni, zde máme jen hrstku…. Budeme dal řešit věci, které neřeší problém? Dal lhát sami sobě, ze toto stěhování národu zvládneme? Na úkor vlastních občanu? To kategoricky odmítám!

My se i nadále chceme a budeme chovat zodpovědně vůči naším občanům!  Nechceme mít ve své zemi „no-go“ zony, sociální nepokoje, bezpečnostní a zdravotní rizika. Nebudeme  ustupovat lidem, kteří nerespektují naši kulturu a tradice! Nebudeme riskovat bezpečnost  ale i právo na práci vlastních občanů! Migrační krize se svým rozměrem a charakterem zcela vymyká všemu, na co jsou nastaveny naše azylové a imigrační procedury a evropské státy musí pochopit, že všichni společně musíme  bojovat za naši budoucnost, za budoucnost našich dětí. 

Proto říkám: jednejme rychle a rázně. Je čas přestat mluvit, přestat se vzájemně obviňovat a začít jednat.

Musíme okamžitě řešit příčinu celého tohoto problému  - pomocí diplomatických kroků i ekonomických nástrojů se snažme zastavit nelogickou válku v zemích, odkud uprchlíci utíkají. Společně se postarejme o zamezení finančních příjmů, které využívá Islámský stát!!! 

Řešme africké  pašeráky lidí a islamistické fanatiky ovládající libyjské přístavy, ale i  evropský organizovaný zločin a korupci. S těmi jsme se ostatně měli umět vypořádat už dávno a tvrdě proti nim zasáhnout. Investujme do zajištění důstojných podmínek rodin v regionech bojů. Tím značně přibrzdíme tok běženců do Evropy. Konečným řešením pak je stabilizace postižených regionů a porážka islámských teroristů. Ano, tento úkol vyžaduje daleko aktivnější a účinější spolupráci aliance, ale bude účinnější, než kvóty a ne řešení problému .

Evropské státy musí najít společnou řeč. Ne se neustále dohadovat a mezitím hrozí sebevražedný  konec naší kultury a Evropy, jak ji známe. Začněme se chovat zodpovědně vůči vlastním občanům. A jestliže máme zvednout ten pomyslný prapor, pak ho zvedám. Děláme to nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli našim dětem.

Děkuji za pozornost!

 

Projev Marka Černocha na Radě Evropy dne 23.9.2015

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Holotová | středa 23.9.2015 17:29 | karma článku: 38,88 | přečteno: 1571x
  • Další články autora

Jiřina Holotová

Stát nedokázal zabránit odstranění sochy Koněva a nemístné vtipkování starosty

„Neměl roušku. Pravidla platí pro všechny stejně. Ven jen s rouškou nebo jinou překrývkou úst a nosu,“ nemístně zavtipkoval na svém fb profilu starosta Prahy 6, kde probíhalo odstranění Koněvovy sochy.

3.4.2020 v 16:41 | Karma: 43,66 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Ukradené výročí Sametové revoluce

Řvaní, pískot, pokřikování, strkanice, sprosté výrazy, bránění pokládat květiny, zapalovat svíčky všem jiným lidem, než členům demobloku. Takové bylo od rána třicáté výročí 17. listopadu v Praze. Nedobrý obraz dnešní společnosti.

17.11.2019 v 18:50 | Karma: 42,53 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Mistr si udělal nádherný scénář ke svému poslednímu vystoupení

O tom, jaký má být pohřeb, dávno rozhodl sám Karel Gott a jeho žena to věděla nejlíp! Hádat se proto už nemusíte, je to nedůstojné! Rodina to vyřešila za všechny ?

12.10.2019 v 15:43 | Karma: 41,55 | Přečteno: 2266x | Diskuse| Společnost

Jiřina Holotová

Breivikem to začalo, El Pasem to nekončí

V texaském El Pasu došlo v sobotu dopoledne k hrůznému teroristickému činu, ke střelbě do návštěvníků obchodního centra. Dvacet jich na místě zahynulo, mnoho bylo zraněno. Masovou střelbu má na svědomí bílý americký občan.

6.8.2019 v 16:22 | Karma: 39,43 | Přečteno: 1440x | Diskuse| Politika

Jiřina Holotová

Pašeráctví migrantů v Evropě: Carola Rackete na svobodě, Jiří Šagan dva roky natvrdo

Vzpomínáte si na případ řidiče kamiónu, kterému ve francouzském přístavu Calais do nákladového prostoru vlezli běženci z Íráku a do protokolu ještě uvedli, že tak učinili bez vědomí řidiče? Dostal za to dva roky natvrdo.

3.7.2019 v 18:07 | Karma: 48,43 | Přečteno: 12907x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Dle gest jsme srovnali, hlásil Havlíček. Poslanci při jednání hlásili skóre hokeje

21. května 2024  19:30

Poslanci stihli během úterní rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz informovat od...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  19:17

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4177x
Žijeme v překotné době a záleží na každém z nás, jakým směrem se bude svět ubírat, zda ve společnosti převáží zdravý selský a racionální rozum, nebo zda se necháme vmanipulovat do světa plného nesvobody, diktátu, zvrácených ideologií a hodnot, do světa orwellovského typu.