Ještě štěstí, že je zrušen trest smrti, začínají politické procesy!

Padesátá léta minulého století připomíná počínající hon na lidi, kteří se vymezují proti islámu, jenž se z tradičního náboženství vyvinul ve fanatickou nebezpečnou ideologii, která nemá v 21. století ve světě žádné oprávnění.     

Tenhle hon spustil m.j. i ministr spravedlnosti Robert Pelikán svým vyjádřením na Twitteru že, "kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému náboženství, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta!" http://svobodneforum.cz/ministr-pelikan-naznacil-ze-na-albertove-byla-sirena-nabozenska-nenavist/

Pan ministr se ale velmi mýlí! Co se týká např. verbálních útoků na sociálních sítích a jinde, nemá pravdu, protože islamismus není náboženství, ale radikální, štvavá, nebezpečná a vražedná ideologie, zaměřená cíleně proti jinověrcům a ateistům, tedy proti nám všem! Komu tedy pomůže kriminalizace Konvičky a Bloku proti islámu a čí zájmy vlastně pan ministr spravedlnosti hájí?

Od Roberta Pelikána zbabělé chování, jako je přisluhování totalitárnímu režimu, lze tušit. Má tyhle sklony patrně v genech. Jeho otec Dragutin Pelikán, docent marxismu-leninismu na katedře vědeckého komunismu, po Únoru na Právnické fakultě UK, napráskal prý otce Petra Štěpánka za to, že je buržoazního původu. Štěpánka staršího prý to stálo konec studia a dvacet let života . Veškeré info zde: http://virtually.cz/journal/?q=pelikan-napraskal-stepanka-aneb-dalsi-necasuv-zarez&page=22

To vše lze najít na internetu, stejně jako vyjádření Bloku proti islámu ve věci trestního stíhání Martina Konvičky, které kopíruji níže. Konvička rozhodně mluví drsněji, ale myslím, že vždy v zájmu nás jinověrců a ateistů, tedy nás všech! Já doufám, že spravedlnost není slepá a že lidi, které teď pozavírají a obviní (možná jich bude dost, protože prý se podle tv stanic otevírají nové kriminály, z důvodů, že není tolik imigrantů, kterým měly budovy určené k jejich umístění původně sloužit),  nedopadnou jako kdysi otec Petra Štěpánka František, který prý, cituji: "Když se potkal v osmašedesátém po rehabilitaci s otcem Pelikána Dragutinem, ten nejdříve dělal, že Frantu nevidí. Pak ho ale rychle zatáhl do své kanceláře a spustil vodopád slov: „Franto, promiň, to víš, byli jsme kluci. Kácel se les a lítaly třísky“, konec citace.

Pan ministr spravedlnosti a další ministři, politici, aktivní státní zástupci a jiní, by se měli hodně rychle vzpamatovat a uvědomit si, díky komu a pro koho svůj post získali a pro koho mají vykonávat své funkce a pro koho tu vlastně jsou!

Tenhle hon na lidi nebude k ničemu dobrý, ještě štěstí, že byl zrušen trest smrti, takoví zanícení pelikáni, by snad, když se kácí les, byli schopni, nedej Bože, všeho!

Ze zkopírovaného vyjádření BPI z FB stránek opravdu hodně mrazí!

 

MARTIN KONVIČKA OBVINĚN

Státní moc kriminalizuje činnost Bloku proti islámu.

 

18. 11. bylo zahájeno trestní stíhání předsedy Bloku proti islámu Doc. Martina Konvičky, Ph.D. Byl obviněn podle §356 odst. 1, odst. 3 písm. a) trestního zákoníku za Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Tímto krokem zahájila vládní moc v České republice přímý útok na svobodu slova, svobodu shromažďování a na všechny občanské a politické svobody občanů. Učinila tak navíc symbolicky den poté, kdy jsme si připomněli, že uplynulo 26 let od 17. listopadu 1989, kdy právě požadavek na svobodu slova a shromažďování odstartoval rychlý přechod od totalitního komunistického zřízení ke svobodné společnosti.

Blok proti islámu důrazně protestuje proti tomu, aby se státní moc tímto brutálním způsobem pokoušela kriminalizovat občany, kteří vyjadřují svoje oprávněné obavy z totalitních ideologií. Vzhledem k tomu, že starší bratr ministra spravedlnosti Petr Pelikán je muslim a honorární súdánský konzul, jeví se výroky ministra spravedlnosti jako minimálně zaujaté. V souvislosti s tím se vyjádření ministra Pelikána z minulého týdne o tom, že bude stíhat každého, kdo se neuctivě vyjádří na adresu muslimů, jeví v poněkud trapném světle.

Jestliže se dnes Česká republika vrací k praxi předlistopadového komunistického režimu, který své politické oponenty zavíral do vězení, je na místě otázka, která další práva nám v nejbližší době budou odebrána. Budou rozpuštěny politické strany a spolky, které představují pro současné vládní strany nebezpečnou konkurenci? Nebo bude omezeno volební právo lidem, které ministři či samotný předseda vlády ČR označí za sektáře?

Blok proti islámu věří ve spravedlnost a v principy právního státu a je přesvědčen, že trestní stíhání Martina Konvičky bude neprodleně zastaveno, protože právo na svobodné vyjadřování názorů musí mít větší ochranu než směšná snaha dnešních vládnoucích elit o udržení koryt odstraněním politických konkurentů.

David Štěpán

tiskový mluvčí Bloku proti islámu

Autor: Jiřina Holotová | úterý 24.11.2015 20:44 | karma článku: 42,84 | přečteno: 2576x