Do Bruselu levně zavoláme nebo dojedeme na kole.

Evropský parlament nedávno schválil zrušení poplatků za roaming. Koncem roku 2015 bychom se už měli v rámci členských zemí EU dovolat za stejné sazby, jako u nás doma. Příjemná a užitečná zpráva! 

„Železná lady“ Neelie Kroesová, holandská politička a eurokomisařka, známá bojovnice proti monopolům opět ťala do živého! Hájit zájmy občanů EU a nenechat se ovlivňovat silnou argumentací nadnárodních korporací, to už si zaslouží uznání.

V den hlasování pro zrušení poplatků bylo v Bruselu přítomno z celkových 736 zástupců v parlamentu EU ze všech 28 členských zemí 534 europoslanců. 58 z nich se zdrželo hlasování a 25 bylo proti. Mezi těmito 25 poslanci, kteří nesouhlasili se zrušením poplatků, byl i jeden český poslanec, Edvard Kožušník z ODS! Ten si sice zaslouží uznání za svou první cestu do Bruselu na kole, ale to je asi tak vše. V tomhle případě se jasně postavil proti svým voličům a občanům EU. Takové máme současné europoslance!

Dokonce jsou čeští zástupci v EU považováni za jedny z nejlínějších europoslanců! Pan Kožušník v tomto ohledu sice patří mezi ty více aktivní poslance, ale statistika EP a nezávislého serveru VoteWatch.eu odhalila, že mají celkově čtvrtou nejhorší docházku na zasedání pléna. Co se týče interpelací Evropské komise a Rady Evropské unie, skončili ve Štrasburku dokonce na předposledním místě.

Tak v květnu hlavně pojďme k volbám! Není jedno, kdo za nás bude hlasovat v Europarlamentu. A ani nemusí jezdit na první zasedání do Bruselu na kole!

Já bych osobně velmi ráda v Evropském parlamentu uvítala už nějakou českou „železnou lady“.  Je velmi sympatické, chvályhodné a na české poměry nezvyklé, že žen třeba na kandidátce Úsvitu je rovnou 9, tedy skoro polovina ze všech kandidátů.  Je z čeho vybírat. Vyroste nám druhá Kroesová?

Jenom bych ráda podotkla, že když už vše míří k jednotnému trhu, který jak se zdá, je i v něčem alespoň na první pohled výhodný a máme-li být rovnocennými členy EU, měli bychom mít tedy i jednotné a srovnatelné mzdy a platy. A to by měla být podstata všeho fungování a smyslu Evropské unie. Pak bychom se nám v ní i lépe žilo a nezlobili bychom se na ni.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Holotová | pátek 11.4.2014 13:34 | karma článku: 13,83 | přečteno: 578x