Ano Angelo, Evropská unie musí hrát větší roli v celosvětovém dění, po dlouhé době souhlas

Tak prý potřebujeme víc Evropy, shodli se ve Štrasburku mocnáři a část europoslanců jim přitom foukala "pod pytlíky". Někdy si myslím, že ho tam Angela opravdu má... :-) 

Sama to i potvrdila, když také řekla: "Musíme postupovat jako jeden muž. Potřebujeme více Evropy, než kdykoli dřív."

Buďme jeden evropský národ, jedna velká říše, jeden hlavní vůdce - to je přesně to, co potřebujeme. Jak je to jen prosté, nikdy v historii to nebylo jednodušší. Už stačí pouze zalobovat v Evropském parlamentu, přehlasovat nebo nějak obejít ty rebely a euroskeptiky, vydat nějakou tu medaili o připojení (chcete-li o spojení) nebo dostat Nobelovu cenu za mír a je to tady! Půjde to jako po másle! To už neřekla sice Merkelová, ale z celého štrasburského vystoupení obou politiků Hollanda i Merkelové, je to jednoznačně cítit a politika EU bude od teď takto směřována. Čeká nás pravděpodobně postupné naplňování vize federalizace, více centralismu a slučování všeho i všech, méně národní samostatnosti a rozhodovacích pravomocí.

Ten, kdo bude chtít "méně Evropy a méně EU" se ocitne na periferii, na druhé koleji, vyobcován, osamocen, neschopen se bránit, neschopen čelit problémům, uzavřen a izolován. Jsme teď hodně zklamáni, jsme opravdu rozezleni. Ale co dál? Přece izolovat se, není cesta a orientovat se opět směrem na východ do široké náruče Ruska? Odpusťte, ale to už tady bylo, vážně se to neosvědčilo a po čase by nás to zase hodně bolelo. Zdá se, že situace je patová. My stále buď máme pocit, že musíme jít s někým na život a na smrt, být pod jeho vlivem politickým i ekonomickým, být v jeho vleku, v jeho "zadní části". Přece už dobře víme, že není správná ani jedna varianta a být maličkým neutrálním státem je utopie.

To, co Merkelová a nejvyšší evropští představitelé dopustili svým neuváženým přístupem k imigraci, je neskutečný podraz na Evropany, jsme právem naštvaní. Merkelová, Hollande a jim podobní politici, by měli odejít z evropské politické scény, nebo udělat konečně něco zásadního a velkolepého! Tím, že utáhnou opratě členským státům, tím, že zcentralizují moc, prosadí větší integraci, vytvoří jednotné úmluvy a ústavu, budou se snažit o koordinaci ekonomické a fiskální politiky, v tuto chvíli rozhodně nepochodí. V tento čas na to opravdu nikdo v Evropě zvědavý není.

Za zásadní věc a možné velkolepé východisko (pomineme-li nyní samotné řešení migrační krize), které považuji za logické řešení krize EU, je  důsledné oproštění se od politiky USA i Ruska, vyhodnocení současné situace, kritický přístup a jiná naprosto reformní a převratná pravidla v celé EU. Evropa by se musela především rázně vypořádat a zbavit vlivu Spojených států, všechny státy unie by měly vystoupit z NATO, vytvořit společnou obrannou politiku, svoji unijní armádu, začít prosazovat jednotné obchodní a ekonomické zájmy bez ohledu na celosvětové mocenské a finanční lobby. Taková Evropa by mi potom dávala smysl a měla bych z ní i radost, kdyby klapala. 

Hlubší smysl by mi pak dávalo a po dlouhé době i jistý souhlas a porozumění bych měla i s nynějším prohlášením Merkelové, že Evropská unie musí "hrát větší roli v celosvětovém dění", protože "je jasné, že globální události nás ovlivňují, možná víc, než bychom chtěli" a Unie "neumí zabraňovat příčinám" a rychle reagovat.

Dobře, tak se k těm věcem vyjádřeme jako SAMOSTATNÁ CELISTVÁ EVROPA zcela jednoznačně, obraťme běh událostí, zastavme okamžitě migraci, postupujme společně a pojmenujme konečně ty příčiny pravými jmény ústy nejvyšších evropských politiků! Pokud to Merkelová a Hollande neumí, nemají na to koule, neumí čelit mocenským globálním hrozbám nebo si ten nový přístup a nová pravidla představují jen jako diktát a direktivní nařízení členským státům, pak nemusejí vykřikovat v Europarlamentu o potřebě "více Evropy" a mohou si jít už rovnou sbalit svých pár švestek a odejít na zasloužený odpočinek, oba už toho nakecali v poslední době dost!

 

zdroje:

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/382775-potrebujeme-vic-evropy-volali-v-europarlamentu-merkelova-s-hollandem.html

http://zpravy.idnes.cz/merkelova-hollande-spolecny-projev-evropsky-parlament-pj1-/zahranicni.aspx?c=A151007_141357_zahranicni_aba

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Holotová | čtvrtek 8.10.2015 1:40 | karma článku: 28,79 | přečteno: 967x