Ve srovnání s Německem na tom nejsme tak špatně

U nás máme ve zvyku se za naše politiky stydět. Jednou, že prý jsou hloupí, jednou prý vulgární, jindy arogantní nebo zase prý nedemokratičtí. Dokud je v německé politice Martin Schulz, tak se za naše politiky stydět nemusíme. 

Německá SPD začne jednat o velké koalici s CDU/CSU. Takže je možné, že na  nové německé vládě se bude podílet strana jejíž předsedou je člověk s extremistickými, směšně hloupými, nedemokratickými, neomarxistickými názory a postoji. Kdo sleduje působení tohoto německého knihkupce v politice a jeho různá vyjádření, ví, že tento člověk inteligence, slušnosti a smyslu pro demokracii moc nepobral. Je to neustále vyhrožování zemím V4 a to již od dob jeho neblahého působení v Evropském parlamentu.  Poslední jeho výroky opět jen potvrzují, že on jede dál ve své linii: vykřikování, že až bude SPD ve vládě tak nebude žádná horní hranice pro přijímání migrantů do Německa, hulvátské vyhrožování směrem k zemím V4, výroky, že složení vlády nemá vyplynout z demokratických voleb, nýbrž dle nedemokratických genderových nařízení. 

Tak trapného  šaška jako je soudruh Martin Schulz my v naší vrcholné politice nemáme. Němci jsou na tom hůř. A proto se my Češi za žádného z našich vrcholných  politiků stydět nemusíme. 

Špatné je, že ten člověk není pacientem psychiatrického ústavu a není ani předsedou okrajové politické strany. On je předsedou významné německé politické strany, která možná nyní půjde do vládní koalice. To je nebezpečné a alarmující.

Na mimořádném sněmu strany v Bonnu Schulz hovořil ke svým spolustraníkům takto:„Soudružky a soudruzi, potom jistě uvidíte, že jako německá sociální demokracie máme šanci zastavit celoevropský posun doprava.“ a netajil se tím, že Německo opět může vládnout Evropě: „Německo se pod silným vedením SPD může vrátit do čela proevropského, pokrokového směřování v Evropě.. Opět hrozí, že Německo bude chtít svým evropským sousedům nutit nějakou jeho formu socialismu. Tentokrát ne nacionálního socialismu, ale pro další vývoj v Evropě stejně nebezpečné formy socialismu. 

Ať už naše presidentské volby vyhraje kdokoli, byl bych rád, kdyby se s člověkem jako Martin Schulz nezahazoval a kdyby s takovým politikem vůbec nejednal. Ani jako s předsedou německé sociální demokracie a ani jako s případným členem německé vlády. S agresivními, neomarxistickými extrémisty bychom jednat neměli a jejich hloupé návrhy bychom měli nekompromisně odmítat.

Je sice pro smích, ale pokud dostane moc, bude nebezpečný

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Holek | pondělí 22.1.2018 15:25 | karma článku: 35,00 | přečteno: 1180x