Francouzská nezávislá justice trestá podle postojů a názorů

Francouzsko-německá unie EU vyhrožuje Polsku za to, že se snaží řešit problémy své justice. Zdá se, že Francie by si měla zamést před svým prahem, neboť  se ukazuje, že jejich nezávislá a demokratická justice funguje nějak divně.

vlastenci

V roce 2012 členové  francouzské vlastenecké skupiny Génération Identitaire pronikli na střechu rozestavěné mešity v Poitiers, vyvěsili tam transparenty „Výstavba mešit, imigrace – referendum!“ a ? připomněli výročí bitvy u Poitiers (732 n. l.), v které Karel Martel rozdrtil arabskou invazi do Francie.  Prokurátor Francouzské republiky okamžitě zahájil vyšetřování „podněcování rasové nesnášenlivosti“. Pět aktivistů presentujících své občanské postoje bylo zatčeno, obviněno a tento měsíc podmínečně odsouzeno k jednomu roku vězení. Soud také zbavil čtyři z nich občanských práv (například práva volit) po dobu následujících pěti let. Navíc Génération Identitairemusí zaplatit pokutu 10 000 EUR a čtyři aktivisté musí zaplatit 24 000 eur organizaci Francouzských muslimů (Musulmans de France), která je vlastníkem mešity a současně představitelem egyptského Muslimského bratrstva ve Francii. Pokud nebude pokuta zaplacena, občanští aktivisté půjdou do vězení.

?Vyjadřování vlasteneckých postojů, poukazování na problémy ve společnosti a připomínání slavných událostí vlastní historie se v dnešní euroFrancii tvrdě trestá. Ovšem v případě, kdy na půdě chrámu své postoje presentuje skupina ultrafeministek, se francouzská justice chová jinak.

 

?ultrafeministky

V roce 2013 polonahé členky ultrafeministické skupiny Femen způsobily poprask v katedrále Notre Dame. V chrámu Notre Dame svlečeny do půl těla tloukly do nových zvonů připravených k zavěšení a kritizovaly papeže za jeho postoje k homosexualismu. Výtržnice byly obviněny z poškození zvonu v katedrále.  V roce 2015 byly pařížským odvolacím soudem zproštěny viny. Skupina Femen nemusí zaplatit pokutu a aktivistky nemusí zaplatit 24 000 EUR vlastníkovi chrámu Notre Dam.  Dva pracovnicí ochranky chrámu, kteří pachatelky z chrámu vyvedli, dostali pokutu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Holek | sobota 20.1.2018 8:30 | karma článku: 33,41 | přečteno: 869x