Stěžujte si na katastr nemovitostí!

Protože se jedna úřednice Katastru nemovitostí na Vysočině spletla, čelila rodina z Třebíče a jejich majetek exekuci.. Soud rozhodl o prodeji jejich nemovitostí. Tak nějak uvedla Česká televize svou reportáž o špatné práci Katastru nemovitostí.

Úřednice se překlikla a buch, spořádaná rodina málem přišla o majetek za několik milionů! A světe nediv se, úřednici se nic nestalo. A co problémy té rodiny, co náklady na soud a exekutory? Kdo to platil? Kde je nějaká hmotná zodpovědnost úředníků za jejich činy? Aby také za naše peníze lépe pracovali, že ano?!

Zvlášť Katastr nemovitostí je zářným příkladem plýtvání. I když úředníkům ubyla spousta práce, díky převodu větší části agendy na Internet jejich stavy se nesnížili, ba naopak!

A protože těch omylů státních úředníků přibývá a zodpovědnost za jejich činy zůstává nulová, rozhodl jsem se přispět svou trochou do mlýna a poukazovat na nešvary tohoto přebujelého aparátu aspoň po svém. Zřídil jsem speciální web http://www.nemovitosti-katastr.org kde si každý může postěžovat na postup katastrálního úřadu a jejich pracovníků.

Cíl to má jediný: bojovat proti šlendriánu, který častokrát státní úředníci za naše peníze vykonávají. Jen si postěžujte! Jelikož jsem to připravil narychlo, není ještě udělán administrativní systém pro samostatné vkládání stížností, ale pracuji na tom :-) Takže na http://www.nemovitosti-katastr.org si pěkně od plic postěžujte na Katastr! Samozřejmě i přání či pochvaly, ať jenom nekritizujeme. Za lepší práci úředníků třikrát hurrá!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zlý Kojot | úterý 8.9.2009 11:13 | karma článku: 17,04 | přečteno: 1339x