Povinný optimizmus pro vykrmené králíky a slepice.

Dnes ráno, cestou autem, jsem poslouchal v rádiu rozhovor, probírající letecké cvičení nad Brnem, které bude trvat průběžně do 15. května. Zaujala mě odpověď policejní mluvčí, na otázku moderátorky, zda Brňanům nehrozí nebezpečí z pádu stíhačky na obydlené čtvrti. Odpověď , jak můžete sami očekávat zněla velmi optimisticky a přesvědčivě: " Ne, v žádném případě"!

Uvidíme.

Škoda, že se tato slova nepotvrdila v jiném případě, při zničení města Aquila. Ještě než došlo k nedávnému zemětření v italském kraji Abruzzo, byl italský vědec  udán na polici za šíření poplašné zprávy a donucen stáhnout z internetu všechna zjištění, která ho vedli k předpovědím onoho neštěstí.

Odpověď této mluvčí mně naštvala a zarazila. Nepřeji si, aby se stala nějaká tragédie. Vadí mi však jiná věc. Opět, pokolikáté už, se objevil z řídící složky státu závan růžového optimizmu, který připomíná komunistická přání "poručíme větru, dešti"!

Politické osazenstvo a jemu podřízené složky asi považují občana za vypaseného, ustrašeného a nemyslícího králíka, či slepici, kteří při prvním náznaku události, znamenající ohrožení jejich blahobytu a jistot, vyskočí vyděšeně ze svých kotců, rozutečou se v panice na všechny strany a přestanou plnit funkce, pro kterou jsou určeny. Tedy snášet vejce a zajišťovat šťavnaté masíčko pro nenasytné politické pleticháře a jejich přisluhovače.

Je pravda, že mnoho spoluobčanů se tak chová a více než selským rozumem a racionalitou se šíří pudy a emocemi.

Růžové brýle a tištění pěněz nám pomůžou i z ekonomické a finanční krize.

Jen držte huby a krok... A žádnou paniku!!

Už ve starém Římě to věděli.. Chléb a hry.. Tak si králíci a slepice pěkně hrejte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zlý Kojot | úterý 28.4.2009 9:33 | karma článku: 11,12 | přečteno: 1087x