Zhubni hned

Jen žádné diety, ty jen rozhodí celý organismus a téměř vždy přinesou kila navíc. Už i lékaři upozorňují na nebezpečí běžného způsobu stravování, přestože množství pacientů přináší více peněz a provizí za předepsané léky.

Žít zdravě a smysluplně je dlouhá cesta, kterou většina musí ujít. Málokdo má to štěstí, že si zdravé návyky a tudíž i tělo a život přináší z domova. Doba se mění a staré návyky a způsoby je potřeba nahradit novými, které reagují na náš aktuální stav a stav potravin, které jsou běžně dostupné.

Na něco musím umřít, reaguje většina lidí na rady jak žít zdravěji a lépe. To já bych nedokázal, nejíst ...., říkají, a dál se cpou léky a mají pocit, že ty jim vyléčí všechny neduhy. Je to tak pohodlné, ale bohužel neúčinné.

Už i lékaři přiznávají nebezpečné vedlejší účinky léků, a to všech. Takzvaná přírodní léčiva, která prošla výrobou, už nejsou přírodní, ale průmyslová. Jediná rada: Přemýšlejme.

Takto lidem přikazovat co mají jíst a jak mají žít je nepřípustné, říkají si mnozí. Moje tělo a zdraví je přece jen moje záležitost. Určitě? Kolik stojí státní pokladnu léčba rakoviny, a třeba i lehčích onemocnění?

A teď rady a fakta:

Kupovat jen čerstvé potraviny a sami je doma připravit. Vypadá to složitě, ale časem zjistíme, že dobrou organizací dokážeme nejen zvládnout i nemožné, ale ještě výrazně ušetřit, natož být zdravější a tudíž i spokojenější.

Přemýšlet nad tím, co potraviny obsahují. Pokud kupujeme maso, které obsahuje spoustu hormonů a dalších jedů, zdraví moc nebudeme. Zkusme tedy kupovat maso od chovatelů. Pokud je dražší, omezme jeho konzumaci. Zdraví je totiž nade vše.

Vyloučit ze stravování pšenici. Ta je tak vyšlechtěná, že dle vědců obsahuje až 20 krát více lepku, než původní odrůda. Důsledkem nahrazení pšenice jinými obilovinami je zlepšení zdraví, psychiky, snížení zanesení organismu a zhubnutí. Zmizí totiž tzv. moučné břicho, které často hyzdí naše krásná těla.

Zbavme se mléčných výrobků, na které má většina lidí už od dětství alergii a zanáší nám tělo. Jak to chodí v přírodě? Mléko pijí jen mláďata, a to jen svého druhu. Nepijí tedy mléko tvora, který je desetkrát těžší, a jehož mléko má úplně jiné složení, než lidské. Půltunová kráva vyrostla na zelené trávě, a nejen kráva.

Na závěr jedna rada. Tělo je chytré a reaguje na potraviny, které mu škodí tak, že mu není dobře. Naslouchejme tedy svému tělu, všímejme si, co mu dělá dobře z dlouhodobého hlediska a co dělá nejen tělo, ale i mysl šťastnou. Zdravé tělo způsobuje zdravého ducha a šťastnějšího člověka.

Napadá nás, proč stát a další instituce dovolí, aby nás výrobci systematicky otravovali a ničili nám zdraví? Navíc to nahrává farmaceutickému průmyslu, kterému se tak zvyšují zisky. Co by se stalo, kdybychom nakupovali jen čerstvé a zdravé potraviny, přestali chodit k lékařům, a nebrali žádné léky?

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Hoffmannová | úterý 5.1.2016 12:44 | karma článku: 19,21 | přečteno: 762x