Vy to máte dobře zaplacené...

dozvídám se od staré paní čekající spolu se mnou na lavičce na šumperském nádraží. Paní jede do hor, já do Prahy fotit a zúčastnit se demonstrace na Hradčanském náměstí s názvem: Král je nahý. Přemýšlím, jak to paní myslí.

"Myslíte, jakože mi někdo tady za ty fotky z demonstrace zaplatí? Vždyť tady žádné medium nemá svého fotografa, ani fotky nekoupí, jedině, že byste jim je dala zadarmo...", reaguji poněkud překvapeně.

"No vždyť ty vaše demonstrace nás stojí spoustu peněz. Chodí tam mladí, kteří ještě nic neudělali, nezažili, nedokázali," paní má lepší informace.

Už mi dochází, že já dostanu za účast na demonstraci zaplaceno. Trochu se s paní ještě přeme, naštěstí mi jede vlak, a tak se s paní loučím podáním ruky.

Demonstrace ve včerejším pražském vedru změní v malé peklíčko, alespoň pro mě, která přijela ze Šumperka, kde má být pouze 25 stupňů a vidina příjemného posezení na zahradě pod stromem.

Zahajujeme hymnou a pokračujeme povídáním o všem, co se u nás právě děje. V prvé řadě o Zemanovi, Burešovi a dalších škůdcích v naší současné politice. Probírá se také situace v Rusku.

Mnozí z nás, většinou starší (mladí asi makají na svých kariérách) si navzájem svěřujeme, jak ostatní reagují na naše aktivity upozorňující na vše, co tady provádí ruští a čínští agenti či politici mohutně zneužívající peníze z EU. Pokud upozorňujeme také na místní piškuntálky, jsme za blázny, protože nám někteří nevěří či si chrání zdroje svého dobrého bydla.

Večer se vracím domů. Cestou do Šumperka potkávám svého bývalého studenta. Bavíme se jak se máme, já se svěřuji, že jedu z demošky. "Ale já volím Zemana, no, minulé už jsem ANO nevolil...".  "Vám nevadí, že Zeman chlastá?" opáčím a dočkám se stejné odpovědi jakou jsem vyslechla ve třídě zámečníků po prvním Zemanově zvolení: "Dyť u nás chlastají všichni!"

Co teď, "jenže prezident je práce, když přijdete vy do práce opilý, tak vás vyhodí!" Zdá se, že tohle mírně zabralo, co na to má říct. Začne obhajovat Babiše, že na něj lidi nadávají kvůli dotacím, "ale on přece žádné dotace nepotřebuje, on je bohatý...". To jsem si také myslela, když jsem v roce 2013 vstoupila do ANO.  Ještě mám jeden trumf..."On má fabriky, ale když zkrachujou, tak nemá nic. V OLMĚ se chlubí, že jim vzrostl zisk díky modernizaci, kterou ovšem financovali z dotací...", a taky ještě zkusím, "víte, že Babiš má u tří bank půjčeno skoro 50 miliard?" Na tváři mého bývalého studenta se objeví výraz nevěřícný výraz, "...tooolik...?"

Naštěstí už jsme v Šumperku, rozloučíme se a oba spěcháme k domovu. To jsem fakt zvědavá, co se dozvím příště. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 24.7.2019 22:53 | karma článku: 20,67 | přečteno: 966x